MEDYA KÖŞESİ

Polat Alemdar aslında Abdullah Çatlı

Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı ilginç bilgiler aktarıyor. Soner Yalçın dizi konseptini oluştururken meğer onunla görüşmüş.

Polat Alemdar aslında Abdullah Çatlı

GAZETECİLER. COM- Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı dün Star gazetesinin ankara bürosunu ziyaret etmiş. Sohbet dönüp dolaşıp Kurtlar Vadisi'ne ve vadinin kahramanı Polat Alemdar'a gelmiş...

Şamil Tayyar sonrasını şöyle anlatıyor; 

Çatlı dedi ki: “Susurluk’un bir kaza olduğuna inanmıyorum.”

Başka bir soru: “Defnedilen gerçekten Abdullah Çatlı mıydı?”

Kardeşi, ilginç bir anekdotla karşılık verdi: “Fransa’da çok sıkışmıştı, bizi aradı. ‘Yarın burada bir tren kazası haberi duyar ve ölmüş birinin üzerinde kimliğim çıkarsa inanmayın ama rolünüzü iyi oynayın.”

Hemen araya girdim: “Yoksa şimdi rolünüzü mü oynuyorsunuz?”

Zeki Çatlı: “Cenazesini ben yıkadım. Kaşlarının üzerinde çok derin bir çökük vardı. Teşhis ettik. Ama buna inanmayan ve yaşadığını düşünen çok kimse var.”

Bu diyalog, ister istemez bizi Kurtlar Vadisi’nde Polat Alemdar’ın sahneye çıkışını anlatan görüntülere taşıdı. Zeki Bey, Polat Alemdar’ın kimlik değişikliğiyle boy göstermesinde, bu anekdotun ilham kaynağı olduğunu öne sürdü.

Kardeş Çatlı, Soner Yalçın’a anlattığı bu ve benzeri birçok anının Kurtlar Vadisi’nde isim vermeden işlendiğini ve kendilerinin buna çok kırıldığını söyledi.

Mesela?

Devam etti: “Polat Alemdar’ın söylediği ‘iki kişinin bildiği sır olmaz’ lafı,

ağabeyimin lafıdır. Soner’e ben anlattım. Bazı sırları paylaşması için ağabeyime baskı yaptığımda bunu söylemişti.”

Başka var mı?

Zeki Bey: “O meşhur ‘sonunu düşünen kahraman olamaz’ sözü de ağabeyimin Şeyh Şamil’e atfen aktardığı bir sözdür. Ağabeyim bir gün Şeyh Şamil’i rahmetle anarak ‘her şeyin sonunu düşünen kahraman olamaz’ dedi. Bunu yine Soner’e anlatmıştım, Çatlı’yı ve cümlenin başını keserek kullandılar.”

Bir başka örnek: “Ağabeyimin ‘canavara sormuşlar neden boynun kalın’ lafını ‘kurda sormuşlar neden boynun kalın’ şeklinde işlediler. Bunlar Abdullah Çatlı’nın sözleridir.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar