GÜNDEM

PODEM'den Yeni Şafak'a "Kızıl Soros" tepkisi

Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği (PODEM) Yeni Şafak'ın kendilerini Osman Kavala ile ilişkilendirmesine tepki gösterdi.

PODEM'den Yeni Şafak'a "Kızıl Soros" tepkisi

Yeni Şafak gazetesinin, Osman Kavala hakkında, “Dosyası Kabarık” ve “Her taşın altında o var” başlıklı yaptığı habere PODEM'den tepki geldi.

Yeni Şafak'ın haberinde, geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve “Kızıl Soros” olarak anılan Osman Kavala’nın ilişki ağından bahsedildi.

Haberde Osman Kavala’nın, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği’ni (PODEM) fonladığı, PODEM üzerinden çeşitli faaliyetler yürüttüğü iddia edildi. Ayrıca, PODEM yasa dışı örgütlere destek ve fon sağlayan bir üst kuruluş olarak gösterildi.

Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği (PODEM), söz konusu haberle ilgili resmi internet sitesinde açıklama yayınladı ve Yeni Şafak'a tekzip yolladı..

İşte o açıklama:

“2015 yılında faaliyete başlayan PODEM, tüm çalışmalarını bağımsız ve şeffaf bir şekilde yürütmüştür. Haberde bahsi geçen Osman Kavala ve faaliyetleri ile hiçbir ilişkisi olmamıştır. PODEM’in yasa dışı örgütlere destek ve fon sağlayan bir kuruluş olarak gösterilmeye çalışılması kasti ve art niyetli bir tutumdur."

PODEM, açıklamasında ayrıca Yeni Şafak gazetesinde yapılan haber hakkında her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağını bildirdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar