GÜNDEM

Pelin Batu bu sıfatlardan rahatsız

Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu'yla sunduğu 'Tarihin Arka Odası' programından olaylı şekilde ayrılan Pelin Batu, Türklerin tarihe yaklaşımını 'şizofrenik' buluyor. Batu, kendisine yapıştırılan sıfatlardan da rahatsız

Pelin Batu bu sıfatlardan rahatsız
GAZETECİLER.COM - Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu'yla beraber sunduğu 'Tarihin Arka Odası' programından faşist suçlamasıyla ayrılan Pelin Batu, kendisine yapıştırılan sıfatlardan da rahatsız.

Batu, Radikal'den Aslı Batu'nun sorularını yanıtladı:

İki yıla yakındır sunuculuğunu üstlendiğiniz devam ettiğiniz programdaki görevinizden ‘faşizm’ tartışmalarıyla ayrıldınız. Neler söyleyeceksiniz?

Seyredenler neyin ne olduğunu görmüştür, fazla konuşmaya gerek yok. Herkesin kendi dilinde eğitim alma hakkını savundum, ama karşımdakilerden böyle bir tepki alacağımı düşünmüyor ve hiç beklemiyordum. Sonrasında Murat Bardakçı’nın yaptığı “Yerine hoş bir hanım geliyor” açıklamasına da kayıtsızım. Benim için bir şey bitince biter. 

Yerinize gelecek sunucunun en büyük özelliğinin ‘hoşluk’ mu olması gerekiyor?

Tarih programından bahsediyoruz, değil mi? Açıkçası bu aşamada kimin ne söylediği de beni pek ilgilendirmiyor.Hayatı planlı programlı yaşayan bir insanım. Pek çok şeyi aynı zamanda yaptığım için ‘Şunu şu zamanda yapacağım, bunu bu zamanda’ diye planlarım. Benim için ayrılmaya karar verdiğim anda bitti. Onun için ‘Birisi geliyormuş, Aysun Kayacı’mıymış, neymiş’ gibi iddiaların bir anlamı yok. Onlara şans dilerim, umarım programları güzel geçer. 

Yine de apar topar ayrılmanız biraz fevri bir davranış değil mi?

Dışarıdan bakınca öyle görünebilir ama hakikaten her şeyin bir yeri ve zamanı var. Benim için bitmesinin zamanı gelmişti. Gerçekten de, bir senedir tezimi bitirmediğim için suçluluk duygusu yaşıyorum. Program haftada bir gün gibi görünebilir, ama kütüphaneye gidiyorum, araştırma yapıyorum. Uykusuzluğu, ertesi güne sarkmasıyla en az üç gün sürüyor. Başlangıçta programı aslında ‘Kısa Devre’nin devamı olarak düşünmüştüm. Cem Mumcu ve Harun Tekin’le kendi aramızda muhabbet ediyor gibiydik. Söyleşi programıydı, zaten arkadaşlarımız katılıyordu, muhabbet ediyorduk. Ancak bu program öyle değil; örneğin Kuran’ın hatmi, okunuş biçiminden bahsedebiliriyoruz. Tabii ki her konuda bilgim yok, çalışmam gerekiyor. Bir de Türkiye’de en son yaptığınız işle anılırsınız. İnsanlar bana neredeyse oyuncu değil, tarihçi gözüyle bakıyorlar artık. Ama benim asıl mesleğim oyunculuk.
ÇOK OKUNANLAR