GÜNDEM

Pascal Nouma dan 35 cm skandalı!

Bu sabah Metro FM'de Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma’nın yaptığı programda konuşulanlar büyük tepkilere yol açtı..

Pascal Nouma dan 35 cm skandalı!

Türkiye’de yayıncılık yapan sektörlere baktığımızda zaman zaman televizyon kanallarında yapılan programlara ilişkin tepkiler gelmektedir. Toplum ahlakına ve kanunlara aykırı yayıncılık yapan kanallar RTÜK tarafından cezalandırılmaktadır. Peki ya radyo ve diğer yayıncılar…!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Özellikle Radyolarda kullanılan dile işaret ederek, Radyo dilinin kirlendiğini müdahale edilmezse çok daha çirkin hale geleceğini söyledi.

AYD Başkanı Burhan’ın açıklaması şöyle,

Radyoların dili bozulmasın!

Biz Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu tür yayın yapan kanallarla ilgili her zaman tepkimizi göstermiş ve özellikle Anadolu kanallarının bu türden yayınlar yapmamaları konusunda uyarılarda bulunmuşuzdur.

Son zamanlarda özellikle Radyolarda yapılan programların daha dikkatli bir şekilde takip edilerek uygunsuz, toplum ahlakına aykırı ve kanunsuz yayınlar yapanlara derhal müdahale edilmelidir. Yerel ve ulusal radyolara ilişkin derneğimize Radyolarda kullanılan dil ile ilgili çok ciddi şikayetler gelmektedir.  Ulusal yayın yapan bir radyo istasyonunda programda konuşulanlar bizleri derinden üzmüştür. Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma’nın yaptığı programda konuşulanlar bir skandaldır. Bir radyo programını herhangi bir frekanstan toplumun her kademesi, çoluk çocuk demeden dinlemekte, kulak vermektedir. Aracınızda ailenizle bir yere giderken radyoyu açıyorsunuz, karşınıza toplum ahlakına aykırı cümleler kuran birileri çıkıyor ve (35 cm …… Yersen) gibi oldukça çirkin ifadeler kullanarak program yaptıklarını zannediyorlar. Bu tür programlara asla müsaade edilmemelidir.

Bu sabah Metro FM de Ara Gaz programında Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma arasında konuşulanlar utanç vericidir.  RTÜK Kanuna, Milli Eğitim Kanununa aykırıdır. RTÜK’ü göreve çağırıyoruz.

Kadir Çöpdemir,  Pascal Nouma ve METRO FM’i Anadolu yayıncılar Derneği olarak kınıyor, toplum ahlakına uygun programlar yapmaya davet ediyoruz.

 

Sinan Burhan

AYD Başkanı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar