RÖPORTAJ

'Parlak bir başlık atmak için asla kimseyi üzmem'

Hürriyet Gazetesi’nin önemli isimlerinden Gazeteci Hakan Gence ile Filmstudio keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

'Parlak bir başlık atmak için asla kimseyi üzmem'

Kenan İmirzalıoğlu, Erdal Beşikçioğlu, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Ajda Pekkan gibi çok sayıda ünlü isimle röportaj yapan Hürriyet Gazetesi’nin önemli isimlerinden Gazeteci Hakan Gence ile   keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

‘Parlak bir başlık atmak için asla kimseyi üzmem’ diyen Gence ile, röportajlarının çok okunmasının sırlarından, röportaj fotoğraflarının önemine, beğendiği oyunculardan, hayatında iz bırakan söyleşilerine kadar her şeyi tüm içtenliği ile anlattı. İşte o röportaj:

GAZETECİLİK ANNE, BABA MESLEĞİM

DenemeFilmstudio: Her hafta birbirinden farklı ve güzel röportajlar yapıyorsunuz? Neden gazeteciliği ve neden ünlüler ile sohbeti seçtiniz?

Hakan Gence: Başka bir iş bilmiyorum ki. Anne baba mesleği. Çocukluğumdan beri gazetecilik hikayeleri dinleyerek büyüyünce böyle oluyor herhalde. Ünlülere gelince; o renkli dünyanın perde arkasını, televizyonda veya beyazperdede gördüğümüz kişilerin gerçek hayat hikayelerini birçok kişi gibi ben de merak ediyordum. Röportajlar sayesinde hem kendi merakımı, hem de okuyucunun merakını biraz olsa giderme imkanı buldum.

RÖPORTAJ YAPTIĞIM KİŞİNİN ÖZEL HAYATINI BELİRLİ ÖLÇÜDE KONUŞUYORUM

Filmstudio: Röportajlarınızı diğer röportajlardan ayrı bir noktada tutmayı nasıl başarıyorsunuz? 

Hakan Gence: Böyle düşünüyorsanız ne mutlu bana. Kendimce formülüm, röportaj yaptığım insanın işini, özel hayatını ve dünya görüşünü belirli ölçüde konuşmak. Böylece okuyan herkes istediği bölümü alabiliyor.

Filmstudio: Kimseye konuşmayan ünlülerin size konuşmasını neye bağlıyorsunuz? 

Hakan Gence: Güven olsa gerek. Röportaj yaptığım kişilerle empati kurmak benim için çok önemli. Biraz parlak bir başlık için asla kimseyi üzmek, kırmak istemem. Herkesin merak ettiklerini kimsenin canını acıtmadan sormayı becerebiliyorsam ne mutlu. Biz bu işte sadece bir aracıyız ne de olsa.

Deneme

FOTOĞRAF NE KADAR PARLARSA YAZI O KADAR MERAK EDİLİR

Filmstudio: Yaptığınız röportajlar gibi özel konsept fotoğraflarınız da çok ilgi görüyor. Bunu nasıl başardınız?

Hakan Gence: Bir kafenin koltuğunda ya da Cihangir merdivenlerinde çekilen röportaj fotoğraflarından hepimiz sıkılmadık mı? Ünlü röportajlarında fotoğraf ne kadar parlaksa yazı o kadar merak ediliyor diye düşünüyorum. Bu konuda styling desteği almaya çalışıyorum. Bazı çekimlerde de ünlülerin giyeceği kıyafetleri kendim seçiyorum. Çekime götürüyorum. Umarım biraz da olsa sayfada fark yaratıyordur.

TARKAN İLE RÖPORTAJ YAPMAYI ÇOK İSTİYORUM

Filmstudio: Keşke röportaj yapabilsem, dediğiniz ama ulaşamadığınız isimler var mı?

Hakan Gence: Çocukluktan beri hayran olduğum Tarkan…

BEREN SAAT HARİKA BİR ZEKA, KENAN İMİRZALIOĞLU SIFIR EGO, ERDAL BEŞİKÇİOĞLU CESUR

Filmstudio: En rahat röportaj yaptığınız oyuncular hangileri?

Hakan Gence: Bir çok isim var. Mesela Kenan İmirzalıoğlu, göründüğü gibi bir adam, sıfır ego. Beren Saat, her soruya anında cevap veren harika bir zeka. Erdal Beşikçioğlu, cesur, tam bir röportaj kişisi.

Deneme

SÜPERSTAR OLSANIZ DA EVE GİRİP KAPIYI KAPATTIĞINIZDA YAPAYALNIZSINIZ

Filmstudio: Unutamadığınız ilginç röportajlarınız var mı?

Hakan Gence: Ajda Pekkan ile yaptığım yazı dizisi. Etrafınızda milyonlarca dinleyicisi olan bir süperstar olsanız da eve girip kapınızı kapattığınızda aslında yapayalnızsınız.

Filmstudio: Biraz da filmlerden bahsedelim. 2014-2015 sezonu yerli komedi filmi sayısında patlama yaşandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hakan Gence: İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı günlerde komedi filmleri ilaç gibi oluyor. Tabii filmlerin sayıca artışı önemli. Ama nicelik kadar nitelikte önemli. İçerikleri kötü, espri anlayışı yerlerde sürünen filmler, insanları sinema salonlarından soğutmaz umarım.

AİLE HİKAYELERİNİ İŞLEYEN DİZİLER TUTAR

Filmstudio: Dizi sektörünü değerlendirir misiniz?

Hakan Gence: Bu sezon ekranın matematiğini tutturmak çok zordu. En merakla beklediğimiz işler yayından kalktı, sürpriz diziler yayında kaldı. Ben, aile hikayelerini işleyen, zengin hayatları ve yoksul hayatları birarada gösteren, iyi oyunculu işlerin tutacağı görüşündeyim. Bakınız; Şeref Meselesi ve Paramparça.

KIŞ UYKUSU, İYİ BİR KİTAP OKUMUŞ HİSSİYLE SALONDAN ÇIKMAMI SAĞLADI

Filmstudio: Son yıllarda beğendiğiniz dizi ve filmler hangileri ? 

Hakan Gence: Kış Uykusu, iyi bir kitap okumuşum hissiyle salondan çıkmamı sağladı. Yabancı film olarak Whiplash. azmin zaferini gösterdi.

DİZİLERDE FAVORİM PARAMPARÇA

Dizilerde favorilerim; Şeref Meselesi, Paramparça, Poyraz Karayel.

Deneme

RÖPORTAJ YAPAN KİŞİNİN TARAFSIZ ELEŞTİRİ YAPACAĞINA İNANMIYORUM

Filmstudio: Güncel dizi ve filmlerle aranız nasıl, takip edebiliyor musunuz? Dizi ve film eleştirmenliği yapmayı düşünüyor musunuz?

Hakan Gence: Televizyona kaydedip bütün dizileri haftasonu izliyorum. Her hafta 2 filmi de mutlaka sinemada görmeye çalışıyorum. Röportaj yapan kişinin tarafsız eleştiri yapacağına pek inanmıyorum. Röportaj sırasında kurduğun bağ, sonrasında yorumuna yansıyacaktır. Bu yüzden herkes kendi alanında olmalı bence.

KIVANÇ TATLITUĞ’UN OYUNCULUĞUNA HAYRANIM

Filmstudio: Biraz da oyunculuklardan bahsedelim. Oyunculuğuna hayran olduğunuz isimler kimler?

Hakan Gence: O kadar çok var ki. Ama birkaç tane sayarsak; Kıvanç Tatlıtuğ, Erdal Beşikçioğlu, Songül Öden, Beren Saat, son dönemde ise Kerem Bürsin ve Şükrü Özyıldız da beğendiğim isimler.

ÇOK OKUNANLAR