POLEMİK

Özkök: Nedim Şener varsa diğerleri neden yok?

Ertuğrul Özkök, Meclis Darbe Komisyonu'nun 5 gazeteciyi dinleme kararının eksiklerle dolu olduğunu belirtip sorular sordu.

Özkök: Nedim Şener varsa diğerleri neden yok?

Meclis'te 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Darbe Komisyonu'nun 5 gazeteciyi dinleme kararına Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ten itiraz geldi.

Meclis Darbe Komisyonu, gazeteciler Nedim Şener, Hüseyin Gülerce, Fehmi Koru, Nevzat Bayhan ve Yavuz Selim Demirağ'ı dinleme kararı almıştı. Komisyonun dinleme kararı aldığı isimlerden Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Ertuğrul Özkök, Nedim Şener'in komisyona davet edilmesi üzerinden, aynı dönemde cezaevine giren Ahmet Şık Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Soner Yalçın'ın neden davet edilmediğini sordu.

Özkök, Nedim Şener kumpasın ortaya çıkması için çabaladığı için çağrıldıysa kumpasın çökertilmesine büyük katkılar yapan Sedat Ergin’i, Yılmaz Özdil’i, Ezgi Başaran’ı neden çağrılmadığını sordu.

Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısının "Darbe Komisyonu bu gazetecileri dinleyecekse ötekileri niye dinlemiyor" başlıklı bölümü şöyle:

DARBE KOMİSYONU ÖTEKİLERİ NİYE DİNLEMİYOR

15 Temmuz darbe girişimini araştıracak komisyonun başkanına sorularım var:

Eğer, Nedim Şener’i “FETÖ kumpası” ile hapse girdiği için dinleyecekseniz... 

Onunla aynı dönemlerde, aynı nedenlerle hapse girmiş Soner Yalçın, Ahmet Şık, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ı da neden davet etmiyorsunuz...

Eğer Nedim Şener’i çıktıktan sonra Silivri kumpaslarına karşı yazdığı aydınlatıcı yazılar nedeniyle davet ediyorsanız... 

Aynı dönemde yazdıkları müthiş araştırmacı yazılarla bu kumpasın çökertilmesine büyük katkılar yapan Sedat Ergin’i, Yılmaz Özdil’i, Ezgi Başaran’ı neden davet etmiyorsunuz...

28 Şubat olayını incelerken, o döneme muhalefet yapan Canan ve Mehmet Barlas’ı tanık olarak davet ettiyseniz...

Yazdıkları müthiş araştırmacı yazılarla Silivri kumpasının çökertilmesine büyük katkı yapan Pınar Doğan ve Dani Rodrik’i de neden davet etmiyorsunuz.


KOMİSYONUN DİNLEYECEĞİ GAZETECİLER
DARBE Komisyonu’nun dinleyeceği gazeteciler şunlar: Nedim Şener, Hüseyin Gülerce, Fehmi Koru, Nevzat Bayhan ve Yavuz Selim Demirağ.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar