MEDYA KÖŞESİ

Özay Şendir: Nefretin dili müziğin gücü

Özay Şendir bugünkü köşesinde kaleme aldığı 'Nefretin dili müziğin gücü' başlıklı yazısını nefretin dozunun arttığı sosyal medya mesajlarını görünce yazmaya karar verdiğini söyledi.

Özay Şendir: Nefretin dili müziğin gücü

Milliyet yazarı Özay Şendir 'her dinlediğimde gönül telime dokunan, birbirimizi daha çok dinlemenin umudunu anlatan parça' dediği Makber şarkısının hikayesini köşesinde paylaştı. 

ÖZAY ŞENDİR'İN YAZISI

Kasım 2017’de TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e bir mektup ulaşır.
Mektubu yazan kişi 92 yaşındadır.
Bir öğle uykusundan uyandığında, TRT Müzik’te yayınlanan ve Hamiyet Yüceses’in seslendirdiği ‘Makber’ şarkısını dinlemiş ve bundan çok etkilenmiştir.
Ardından üşenmez ve bir mektup kaleme alıp, program kaydının kendisine ulaştırılmasını rica eder.
Mektubun altındaki imza Musa Ateş’e aittir.
Eren, mektubu alır almaz, hemen program kaydını hazırlatır ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkür edip, yayının içeriğine dair de bilgi veren bir mektupla birlikte zarfın Musa Ateş’e ulaştırılmasını sağlar.
Hikaye burada bitmez ama...
Yaklaşık üç hafta sonra, bir paket ulaşır TRT Genel Müdürlüğü makamına.
Zarf açılır içinden Ateş’in ‘Alevilik’ kitabı çıkar. Kitabını sevgiyle imzalamış altına da “Kaseti aldım, teşekkür ederim” notunu düşmüştür.
“Musa Ateş kim?” sorusunun cevabına geldi şimdi sıra.
12 Eylül darbesinin ardından yapılan, 1983 seçimlerinde, o dönem sosyal demokratların oy verdiği Halkçı Parti’den Tunceli Milletvekili seçilmişti Ateş.
Yani bugünün CHP’si olan parti diye düşünebilirsiniz...
Bu sene, nisan ayının son gününde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden son yolculuğuna uğurlandı Musa Ateş.
Herkesin birbirine nefret kustuğu ve nefretin dozunun da giderek arttığı sosyal medya mesajlarını görünce, yazmaya karar verdim bunları.
Birbirini hiç tanımayan, aralarında birkaç kuşak yaş farkı bulunan, hayata farklı noktalardan bakan iki insan ve onları buluşturan ‘Makber’ şarkısı.
Her dinlediğimde gönül telime dokunan bir şarkıydı, artık her dinlediğimde, birbirimizi daha çok dinlemenin umudunu anlatan parça olacak benim için.



ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar