POLEMİK

Özay Şendir Habertürk'ü fena haşladı

Habertürk, bir haberin içinde elmas ölçü birimi "karat"ı aynı haber içinde defalarca "kırat" diye yazınca Özay Şendir tüm medyaya patladı.

Özay Şendir Habertürk'ü fena haşladı

Gazetecilerin özellikle bazı kelimeleri doğru yazmasının şart olduğunu belirten Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, "depremin şiddeti", "logar kapağı" gibi klasik medya yanlışlarını hatırlattı ve yazıyı çok ağır bir soru ile bitirdi.

Habertürk, bir haberin içinde elmas ölçü birimi "karat"ı aynı haber içinde defalarca "kırat" diye yazdığını hatırlatan Özay Şendir, adeta kulak çekti.

İşte Şendir'in yazısının ilgili bölümü:

KIRAT DEĞİL KARAT...

Bazı kelimeler vardır ki, özellikle gazetecilerin doğrusunu yazması gerekir. Mesela depremin şiddeti diye verilen rakamlar aslında aletsel büyüklüğüdür, şiddet bambaşka bir şeydir.

Logar kapağı denir doğrusu rögar kapağıdır.

Karat, kırat meselesi de öyle bir durum işte.

Karat, elmas ağırlık ölçüsü birimidir. Asırlar önce bir keçi boynuzu ağacının tohumuna eşitti.Bugün 1 karat demek 0.2 gram ağırlık demektir.

Dün, gazeteleri okurken, Atasay’ın, Elmas Yüksek Konseyi’yle bir anlaşma yaptığını ve kendi ürünleri için global sertifika verme hakkı kazandığını okudum. Habertürk, bu gelişmeyi, hem de defalarca, “kırat” diye yazarak duyurmuş.

Sahi bizim medyamız kaç karat ağırlığında?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar