GÜNDEM

Deniz Çakır'dan başörtülü kızlar ifadesi! Adliye çıkışında dedi ki...

Deniz Çakır başörtülü kızlara hakaret ettiği iddiasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gidip ifade verdi. Deniz Çakır adliye çıkışında bakın neler dedi...

Deniz Çakır'dan başörtülü kızlar ifadesi! Adliye çıkışında dedi ki...

İSTANBUL'da bir alışveriş merkezinin kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Deniz Çakır 4. katta 1 saate yakın kaldıktan sonra adliyeden ayrıldı. Siyah bir elbise giyen Deniz Çakır adliye çıkışında konuştu. Olay iddianın aslına ilişkin ise bugün Habertürk yazarından farklı bilgiler geldi. İşte Deniz Çakır'dan gelen son dakika haberi ve bilgiler:

SIKI ÖNLEM ALINDI

Deniz Çakır'ın gelişi sırasında adliyede görevli basın mensuplarının önceden girebildikleri koridorlara girmesine izin verilmedi. Basın mensupları Çakır'ın ifade vereceği koridordan bariyer çekilerek uzaklaştırıldı. Deniz Çakır'ın adliyede yanında sadece avukatı vardı. Hayli tedirgin görünen Deniz Çakır kollarını kavuşturup savcılık kalemine doğru yürüdü. Bir süre orada avukatıyla dosya inceleyen Deniz Çakır'ın burada kahve içti. Yaklaşık yarım saat avukatıyla dosya inceleyen Çakır, daha sonra ifadesi alınmak üzere savcılık odasına alındı.

Deniz Çakır'dan başörtülü kızlar ifadesi! Adliye çıkışında dedi ki...


İFADEDEN SONRA AÇIKLAMA YAPTI 

1 buçuk saat ifade veren Deniz Çakır, adliye çıkışı basın mensuplarının konuştu ve şunları söyledi: - “Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Hiç kimseyi kadın, erkek, başı açık, başörtülü, dini inancı, rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde yer aldım. Ben ayrıştırmak için değil birleştirmek için mücadele verdim. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma da ters. Bir sanatçı bir kadını başı örtülü başı örtüsüz diye ayırmaz. Benim başı açık başı kapalı bir çok hayranım yakınım var. Hepsini sarıp sarmaladım”


NE OLMUŞTU?

İki arkadaşı ile birlikte AVM'de bir cafeye giden Deniz Çakır'ın yan masada oturan başörtülü kadınlara "Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada!" şeklinde sözlü tacizde bulunduğu iddia edilmişti. Kızlar ünlü oyuncunun alkollü olduğunu iddia ederken, Deniz Çakır olayın gündüz yaşandığını ve alkol almadığını söyledi.

GERÇEKTE NE OLDU?

Deniz Çakır mı doğruyu söylüyor başörtülü kızlar mI? Herkes kendi tarafından olayı anlattığı için bu noktada görgü tanıklarının dedikleri önem kazanıyor. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, olayın tanığı olanların gördüklerini bugün köşesinde şöyle aktardı: -"Başörtülü kadınlar alkol alan Deniz Çakır ve arkadaşlarının birbirlerinin fotoğraflarını çekerken kendi fotoğraflarının çekildiğinden şüphe duyup, “Bizim fotoğrafımızı çekiyorsunuz!” filan diyerek sözlü sataşmada bulunmuşlar. Sonra da kendilerine hizmet eden garsona alkol alan Çakır ve arkadaşlarından rahatsız olduklarını söyleyip masalarının değiştirilmesini istemişler. Bunun üzerine de Çakır onların da duyabileceği biçimde, “Benim ne içtiğime ne yediğime niçin karışılıyor! Burası Arabistan mı?” diyerek tepki göstermiş."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Deniz Çakır hakkında, söz konusu kızların şikayeti üzerine "Hakaret" suçundan soruşturma başlattı. Deniz Çakır o soruşturma için ifade veriyor.

 

DENİZ ÇAKIR NE DEMİŞTİ

Başörtülü kızların iddiaların önce suskun kalan Deniz Çakır, olay ummadığı kadar büyüyünce bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti:- "Sustum, çünkü böyle bir suçlama karşısında savunma yapmayı bile zul gördüm. Şimdi okuyacaklarınız da bir savunma değil, bilgilendirmedir. Belli ki bunu yapmadığım zaman bazı kişiler iftira ve karamalarına devam edeceklerdir. 30 Aralık 2018 günü, öğleden sonra iki kadın arkadaşımla doğum günümü kutlamak üzere gittiğim mekanda yaşananlar ile ilgili kamuoyuna yansıtılanlar gerçeği yansıtmamaktadır."

BAKIŞLARIYLA TACİZ ETTİLER

"Arkadaşlarımla gittiğimiz mekanda önce yan masamıza oturan kişiler hal ve hareketleriyle bizden rahatsızlık duyduklarını belli ettiler. Hatta bakışları ve vücut dilleri zaman zaman tacize de yaklaşmıştır. Bizi bilinçli olarak huzursuz ettiler. Daha sonra bizim kutlama ortamımızdan hoşnut olmadıklarını belli ederek yer değiştirip başka bir masaya geçtiler."


GÖRÜNTÜLER İNCELENEBİLİR

"Arkadaşlarımla kutlama yaparken doğal olarak birbirimizin fotoğraflarını çektiğimiz sırada, bu sefer kendi fotoğraflarını çektiğimizi ima ederek bize sözlü olarak da sataştılar ve bu noktada aramızda kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Konu uzamadı kapandı. Aynı ortamda yaklaşık 20 dakika daha oturduk. Mekanda kameralar mevcuttur, görüntüler incelenebilir."

"Bu konuda hiçbir kaygı yaşamamaktayım. Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, baş örtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır olamaz da. Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekanda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır. "

UTANÇ VERİCİDİR!

"Yaşamımın her döneminde ezilenin, haklının, kadınların, yanında oldum. Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar