TV HABER

Oğuz Haksever'in Gezi paniği

Televizyonlar gerçekleri göstermiyor diyen Fatmagül Berktay'ın konuşmasını sesini yükselterek kesmeye çalışan NTV spikeri Oğuz Haksever sosyal medyada tepki çekiyor

Oğuz Haksever'in Gezi paniği
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) - NTV'de Taksim Gezi Parkı'na yapılan son müdahaleyi konukları ile yorumlayan  Oğuz Haksever, canlı yayın konuğu İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Fatmagül Berktay'ın sözlerine çok sert tepki gösterdi. Konuğunu susturmak için bir ara ayağa kalkan Haksever'in sesini yükselttiği de görüldü.

Berktay'ın Taksim Meydanı olaylarıyla ilgili televizyonların gerçekleri göstermediğini ve polisin Gezi Parkı'na girdiğini söylemesi üzerine Oğuz Haksever kendinden beklenmeyen bir şekilde müdahale etti. Berktay'ın, "Birçok kanal doğruyu söylemiyor diye Gezi parkı için CNN İnternatioal seyrediyoruz" şeklindeki sözleri üzerine Haksever sesini yükselterek ve "CNN İnternational çok doğru söyler. Amerikan savaşında olduğu gibi değil mi" dedi. Berktay'ın sözünü kesip Mustafa Akyol'a soru soran Haksever, sosyal medyada çok sert eleştirilere maruz kaldı.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ O ANLAR

Fatmagül Berktay:
Bizim en iyi öğrencilerimiz evlatlarımız orada. Çok kaygılıyım. Malesef Sayın Valinin "sevgili yurttaşlarımız" açıklamasına inanmıyorum. Ekranlardan bu manzaraalrı gören hiç kimsenin de inanmayacağını düşünüyorum.

Oğuz Haksever: Neden inanmıyorsunuz?

Fatmagül Berktay: Çünkü gördük. Gezi Parkı'nın içine müdahale var.

Oğuz Haksever: Hayır! Ateş var orada. Birileri o ateşi besliyor.

Fatmagül Berktay: Hayır az önce...

Oğuz Haksever: Hayır efendim merdivenlerin kenarı.

Fatmagül Berktay: Parkın içine gaz sıkıldığını...

Oğuz Haksever:Yani biraz daha ortamı sakinleştirici...

... : Ama gerçeği söylemek lazım.

GERÇEĞİ SÖYLEYİN AMA GÖRDÜĞÜNÜZ GERÇEĞİ SÖYLEYİN

Oğuz Haksever:Tamam elbet gerçeği söyleyin. Ama gördüğünüz gerçeği söyleyin.

Fatmagül Berktay:Herkes CNN International seyrediyoruz. Hiçbir kanal doğruyu söylemiyor diye haber veriyor. Malesef biz tecrübelerimizle çok doğru olduğunu biliyoruz.

Oğuz Haksever:CNN International çok doğruyu söyler zaten. Amerikan savaşında filan. Operasyonlar yapılırken...

Fatmagül Berktay:Valla herkes kendine demokrat ama, bu güne ilişkin olarak doğru söyleme ihtimali çok fazla. Dolayısıyla ben sevgili yavrularım söyleminin inanılacak bir şey değil. CNN International'i boş verin, bu gördüğümüz manzalaral demokrasilerde göreceğimiz manzaralar değil.

Oğuz Haksever:Bunu da demiyebilirdi vali.

Fatmagül Berktay:Bu ancak totoliter demokrasi dediğimiz oksimoronda ya da mutlak saltanat rejimlerinde görülebilecek bir görüntü.

Oğuz Haksever:Sayın Berktay, ...

Mustafa Akyol: Ben böyle düşünmüyorum...

Oğuz Haksever:(Mustafa Akyol'a) Ben size bırakıyorum sözü, çünkü bu ortalığı yakanlara da bir şeyler söylemek gerekiyor. Mustafa Bey'e geleceğim...

Fatmagül Berktay:Bir dakika ama ben daha sözümü bitirmedim. Hükümet bunu başından beri yurttaş eylemlerini doğru yönetemedi.

EKŞİ SÖZLÜK YERDEN YERE VURDU

Haksever'i, Fatmagül Berktay'a yönelik tepkili tavrı Ekşi Sözlük yazarlarının da dikkatinden kaçmadı.

İşte Sözlük yazarlarının Haksever ile ilgili yorumlarından bir kısmı:

*çoluğu cocuğu var mı bilmiyorum ama eğer varsa, yarın okulda, işte insanların yüzüne utanarak bakacaklar. babaları yüzünden.

PATRONU OLAN VİCDANI OLMAYANDIR

*patronu olan, vicdanı olmayandır. zulme , zulum diyemeyen olarak, zulmu yaşarda çocuğunda çeker acısını , belasını. vatanımız canımız ve o yanıyor, senin de canın ta özü, çocuğun yansın da , herkes sadece seyre dalsın. öyle de beddua ettirendir.

*terbiyesiz. canlı yayında konuğu prof. dr. fatmagül berktay'a terbiyesizce saldırarak, sesini yükselterek konuğunun sözünü kesmiş ve susturmuştur.

*fatmagül berktay'ın saç telinin ucu bile olamaz. yerlebir etti itibarını.

*kendini tarafsiz gazeteci haberci falan zannediyorsa cok yaniliyor aslinda kendisi terbiyesizin teki.

TÜRK SANA MUSİKİSİ PROGRAMLARI İLE YETİNSİN

*kraldan çok kralcıymış bugün onu gördük. adam sunucu olarak başladı, rasim ozan kütahyalı gibi karşısındaki konuğa çemkirdi. rızkının peşinde koşan bir terbiyesiz.

*gezi parkının çimlerine gömülen televizyoncu. bundan kelli radyoda türk sanat musikisi programı yapmakla yetinmeli.

*bizim oğuz bu... atvde ali kırca'nın muhabiriydi. güler yüzlü, tonton yanaklı, sürekli dil sürçmeleri ve hatalar yapan oğuz. kim derdi ki buralara kadar yükselsin de, milletin sözünü kessin falan. hey gidi oğuz hey...

ZAMANINDA NTV'DEN  AYRILANLAR ARASINDA YER ALMADIĞINDA ANLAMIŞTIM ZATEN

*olmamış oğuz haksever olmamış dediğim durum. gerçi şaşırmamak da gerekiyor. zamanında ntv'den ayrılanlar (bkz: banu güven),(bkz: can dündar)(bkz: ruşen çakır) arasında yer almadığında anlamıştım durumu. yanılmamışım

*programdaki konuğundan "biz cnn international'ı seyrediyoruz, hiç bir kanal gerçekleri söylemiyor diye" şeklinde müthiş bir ayar yemiştir. acaba biraz utandı mı bu sözden sonra? sanmıyorum.

*''her çalışan patronu kadar etiktir'' sözünün vücut bulmuş hali.

*"parka müdahale yok!" diye haykırırken kendi ekranında polisin parka girmiş çadırları yıktığı kareler mevcut.

ARAMIZDA PARA TOPLAYALIM DA SUSSUN

*gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını sallar derler eskiler, hamdolsun şaşırtmadı.

*aramızda toplayalım parası neyse verelim de sussun dediğim medya maymunu.

*gazeteci saniyorduk iktidar hayraniymis.

*bazen diyorum; ntv'de çalışmak yerine keşke simit satsaydı, onuruyla yaşasaydı...

*muhtemelen egemen bağıştan vakko çeki almış ya da alacak gazeteci.

KEDİLERİNDEN UTAN OĞUZ

*ben bu adamın böyle bir insan olabileceğine ihtimal vermezdim. ancak işte ekranın o ışıltısına aldanıyormuşuz meğer. soyadından utanmalı. yazık.

*bir oğuz tongsir değildir. (Tongsir'in Ekmeği bir yerden bulurum..Ama ya kendime olan saygım giderse? twitter mesajını hatırlatarak)

* kendisinin yapamadığı, yerine penguen verdiği yayını cnn international yapınca tutuşmuş, ''onlar da çok biliyor'' minvalinde kıvırmış, satılık haberci.

* kendisi bir de kediseverdir. o kedilerinden utan sen oguz. parkin icine mudahale edilmemistir diyor, karsisindaki akademisyene sesini yukseltiyor.

ÇOK OKUNANLAR