TV HABER

Osmangazi Balkanlar'da programıyla bir ilk!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin organize ettiği "Osmangazi Balkanlar’da" programı, Balkanlar'dan ilk kez canlı yayınlanan bir iftar programına imza attı.

Osmangazi Balkanlar'da programıyla bir ilk!

Hergün başka bir Balkan ülkesinden canlı olarak yayınlanan Osmangazi Balkanlar’da programı dikkat çekiyor. 

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin organize ettiği program aynı zamanda Türkiye'deki belediyecilik anlayışına yeni bir anlam kazandırıyor.

Nafiz Sekiz’in sunduğu programda Balkan şehirlerinde yaşayan şehrin önde gelen isimleri ve entellektüelleri ile söyleşiler yapılıyor.


nafiz sekiz

Nafiz Sekiz programla ilgili olarak “Balkanlardaki Türk varlığı Osmanlı’nın bu toprakları fethinden yaklaşık 100 yıl öncedir. 1272 yıllarında gora dağlarında yaşamış alperenlerin varlığından bahseden türkologların tezleri gereğince ecdadın bıraktığı değerleri gün yüzüne çıkartmak ve orada bu değerlerin yaşaması için emek veren insanları takdim etmenin gereğini farkettik” ifadelerini kullandı. 

nafiz sekiz

Her akşam başka bir şehirden ve ülkeden devam eden ve Live TV'den yayınlanan program Bosna Hersek, Sancak, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’daki müslüman sofralarındaki iftar neşeleriyle bayrama kadar devam edecek. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar