GÜNDEM

Osman Müftüoğlu'ndan "Yetmiş yaş" özürü!

Osman Müftüoğlu bir süre önce kaleme aldığı “Yetmiş Yaş Orta Yaş Sayılabilir mi?” başlıklı yazısına gelen düzeltmeyi köşesine taşıdı.

Osman Müftüoğlu'ndan "Yetmiş yaş" özürü!

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu Ağustos ayında köşesinde bir arkadaşından gelen Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı iddia edilen “yaş dilimi” yazısının yanlış bir haberden kaynaklandığını belirterek özür diledi.

Osman Müftüoğlu kendisinin de "yetmiş yaş"ın orta yaş olduğunu vurgulayarak şu satırları kaleme aldı..

BİR DÜZELTME

Ağustos ayında yayınladığım “Yetmiş Yaş Orta Yaş Sayılabilir mi?” başlıklı yazımda “bir arkadaşımın yolladığı WhatsApp mesajına” dayanarak Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) “yaş dilimi” listesini yenilediğini belirtip bu bilginin benim yıllardır ısrarla üzerinde durduğum “orta yaş yetmiş yaş” fikrimi teyit ettiğini yazdım.

Daha sonra bilginin doğru olup olmadığı yönünde okur temsilcimiz Faruk Bildirici’ye ulaşan mesajlar nedeniyle konuyu yeniden araştırdık. Bildirici, Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye temsilciliğini de devreye sokarak o bilgiyi teyit etmeye çalıştı. Neticede kaynak olarak gösterilen “brilo.net” sitesinde yayınlanan o haberin doğru olmadığını öğrendik. Düzeltir, özür dileriz.

Bir küçük not daha: Ama ben “yaş kayması” meselesinde ısrarlıyım. Ve hâlâ “yetmiş yaş orta yaş” fikrinin savunucusuyum.


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar