REKLAM

Oscar töreninde 5 milyon dolarlık Türkiye reklamı

225 ülkede canlı olarak yayınlanan Oscar ödül töreni sırasında bakanlık 5 milyon dolarlık reklamla Türkiye'yi tanıttı.

Oscar töreninde 5 milyon dolarlık Türkiye reklamı
GAZETECİLER.COM  - ABD'den gelen 757 bin turisti yeterli bulmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl 84'üncüsü gerçekleştirilen Oscar Akademi Ödülleri töreninin canlı yayınında 5 milyon dolarlık reklam vererek Türkiye'nin tanıtımını yaptı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Amerikan ABC kanalının canlı yayını sırasında Türkiye'nin 30'ar saniyelik 3 farklı reklamı yer aldı. ABC tarafından 30 saniyelik spot reklamların ortalama 1.7 milyon dolar olarak fiyatlandırıldığı gecede Türkiye adına toplam 5 milyon dolarlık tanıtım gerçekleştirildi.

SUPER BOWL'DAN SONRA EN PAHALISI

Bakanlığın yanı sıra THY ödül töreni öncesi ve sonrasında 30'ar saniyelik Kobe Bryant'lı reklamını da döndürdü. ABD dahil 225 ülkede canlı olarak yayınlanan ödül törenini sadece ABD'de 45 milyon kişinin izlediği tahmin ediliyor. ABC televizyonu yine 30 saniyelik spot reklamları 3.5 milyon dolar olan Super Bowl Amerikan Futbol Ligi Finali'nin ardından dünyadaki en pahalı reklamların yapıldığı TV organizasyonu olan Oscar ödül törenini bu yıl 37'nci kez canlı olarak yayımladı. Yayında Akademi tarafından konulan limit doğrultusunda 1 saatte 8 ile 10 dakikalık reklamlara izin verildi.

Hyundai, Coca-Cola ve JC Penney şirketlerinin ana sponsorluğunu üstlendiği törende ABC'nin sadece reklamlardan elde ettiği gelir 75 milyon dolar olarak hesaplanıyor.

ÇOK OKUNANLAR