DİZİ DÜNYASI

Ortadoğu izleyicisi Türk dizilerine sahip çıkar!

Ünlü yapımcı Savaş Uğurlu, “Bu kadar uydunun olduğu internet çağında insanların bu dizileri izlemesini kimse engelleyemez" dedi..

Ortadoğu izleyicisi Türk dizilerine sahip çıkar!

Yıllardır birçok ortadoğu televizyonuna ve medyasına İstanbul ve Türkiye’de temsilcilik yapan ayrıca Türk dizileri ile oyuncularının Ortadoğuda tanınmasına öncülük eden Yapımcı Savaş Uğurlu, “Bu yasaklama ortadoğu izleyicisini Türk dizileri izlemekten alı koyamaz. Bu kadar uydunun olduğu internet çağında insanların bu dizileri izlemesini kimse engelleyemez. Bir kanal kapatılabilir belki ama Türk dizilerini yayınlayacak pek çok medya kuruluşu bulunur. Ortadoğu seyircisi Türk dizilerine ve Türk oyuncularına eskisinden daha fazla aşık ve daha ne istediğini bilen bir izleyici kitlesi var. ”


Savaş Uğurlu, “Bu kadar uydunun olduğu internet çağında insanların bu dizileri izlemesini kimse engelleyemez. Bir kanal kapatılabilir belki ama Türk dizilerini yayınlayacak pek çok medya kuruluşu bulunur. Zira bu coğrafyada Türk dizilerine de Türkiye’ye de sempati büyük ve asıl rahatsızlık da bundan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Ortadoğu izleyicisini engeleyemezler

Yapımcı Savaş Uğurlu, yasakla beraber birçok Ortadoğu ülkesinden telefon aldıklarını ve yasaklara karşı olan insanlarlar karşılaştıklarınıda belirterek, “Yasaklama kararı ile yasağı koyanlar kaybeder. Çünkü Türk dizileri sadece Arap coğrafyasında değil dünyanın her yerinde ciddi iş yapıyor, ses getiriyor, milyonları adeta ekranlara bağlıyor. Türk dizileri kendi kalitesini sürdürdüğü sürece, Türk yapımlarını engellemeye kimsenin gücü yetmez. Bizim dizileri yasaklamak, onlar için daha az seyredilen kanal olmayı kabul etmek demektir. Öte yandan Arap dünyasına hitap etme anlamında Yasakçı kanal dışında da birçok önemli mecra var. Uydudan Türk yapımları için özel bir yayın yapmak da şüphesiz bir seçenek olabilir.” dedi

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar