GÜNDEM

Orhan Gencebay: Her dönemim adamı değilim

Sanatçı Orhan Gencebay, "Devleti sevmeyen nimetlerinden faydalanmasın" sözüne açıklık getirirken, "Her dönemin adamı" yorumlarına da yanıt verdi.

Orhan Gencebay: Her dönemim adamı değilim

Sanatçı Orhan Gencebay, CNN Türk'te Buket Aydın'ın konuğu oldu. 40 Programında soruları cevaplayan Gencebay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gencebay, ''Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Benim devletim benim için kutsaldır. Devletimi halkımızın seçtiği hükümetler yönetebilir. Önemli olan yönetimlerin iyi olmasıdır. Bunu yapana saygı duyarım." dedi.

"Devleti sevmeyen nimetlerinden faydalanmasın" sözü hatılatılan Gencebay şunları söyledi:

''HER DÖNEMİN ADAMI DEĞİLİM''
Gencebay, "Size her dönemin adamı denilince neden kızıyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Bizi yöneten iktidardır. Devletimiz yöneteni seçen de halkımızdır. Halkıma olan saygımdan dolayı o iktidarı da severim. Bana düşen bir görev varsa da o görevi seve seve şerefle yaparım. Bu bukalemunluk anlamına gelmez.

''TAYYİP BEY'İ ÇOK SEVERİM''
Süleyman Babamıza, Bülent Ecevit'e, Özal'a büyük sevgimiz vardı. Ben Tayyip Bey'i çok eskiden tanırım, severim. Birçok özel ortamlarda beraber olduk, ben onu çok severim. Mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu biliyorum. Dünya çapında harika şeyler yapıyor, Allah razı olsun"

"OTOMOBİLLE GİTMEK İMKANSIZ"
Rumeli Hisarı'nda oturan Orhan Gencebay, hafta sonları Boğaz hattında yaşanan trafik yoğunluğuna isyan etti. Geçtiğimiz pazar sabahı eşi Sevim Emre'yle kahvaltıya giderken görüntülenen sanatçı, "Hafta sonları burada otomobille yol almak imkansız. Allah'tan mekanlar yakın da yürüyerek gidebiliyoruz. İstanbul her geçen gün büyüyor, bazı ülkelerden daha kalabalık bir yer oldu." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar