KİTAPLIK

Oray'ın gözlüklerini <font color='#FF0000'>KİM ÇALDI</font>?

Hakeme gözlük diye bağırır ya futbol taraftarları biz de Oray Eğin'in bu iddiasını okuyunca "Oray Eğin'e gözlük" diye çığlık attık...

Oray'ın gözlüklerini <font color='#FF0000'>KİM ÇALDI</font>?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Habertürk yazarı Elif Şafak'ın son kitabı İskender ilginç tartışmalarla gündemde kalmaya devam ediyor. Kitabının kapağına "erkek kılığında çektirdiği bir fotoğrafını" koyan Elif Şafak'ın bu görüntüsü promosyon amaçlı olarak eleştirilmişti.

Oray Eğin ise dün Twitter'da ilan ettiği gibi bugün yazdığı bir yazıyla Elif Şafak'ın kitabı hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya attı.

KİTABIN KAPAĞI ÇALINTI

Bu haberi Radikal yazamaz başlıklı yazısında Oray Eğin şöyle yazdı:

Deneme"Konumuz kitap değil, kapağı... Fazlasıyla 'aşırma' gibi duran o kapak.

Bu İnternet çağında 'hırsızlık' gizli kalır mı zannediyor acaba kapağı yapanlar?

'İskender' kapağının, Elif Şafak'ın üzerindeki takım elbiseden seçilen renklere kadar 'arak' olduğu hemen ortaya çıktı.

Klasik müzik dehasını anlatan 'Genius Within: The Inner Life of Gleen Gould' belgeselinin afişine kadar benziyor değil mi?

Kitabın kapağını 'Alametifarika' ajansından Uğurcan Ataoğlu yapmış. Gerçi belki 'çalmış' demek daha doğru olur. Alametifarikası bu olsa gerek!"

ORAY EĞİN'İN GÖZLÜKLERİNİ KİM ÇALDI?

DenemeOray Eğin'in kitabın kapağı takım elbisesinin rengine kadar buradan çalınmış dediği o belgeselin afişine bakınca insan sormadan edemiyor: "Oray Eğin'in gözlüklerini kim çaldı?"

Çünkü iki görsel malzemede bir takım benzerlikler varsa da bir çalıntı durumu yok.

Elif Şafak'ın kıyafetine dikkatli bakınca kısa bir çeket ve kot pantolon giydiği görünüyor. Oray Eğin'in ismini yanlış yazdığı dahi piyanist Glenn Gould'un ise üzerinde uzun bir ceket ve kumaş bir pantolon var.

EN ÇOK BENZEYEN SARI ÇİZGİ

Belgeseldeki yatay sarı çizgi ile Elif Şafak'ın kitabındaki dikey sarı çizgi birbirini andırıyorsa da gölge, ışık, zemin rengi gibi unsurların hiç benzemedi de ortada...

Biz iki görseli de burada bir de yanyana verelim dedik. Oray Eğin'in ileri sürdüğü gibi kapak görseli çalıntı çıktı iddiasına siz okuyucularımız karar versin diye...

İşte belgesel ve kitabın kapağı...

Deneme



ÇOK OKUNANLAR