MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin sağ gösterip sol çaktı!

Akşam gazetesi köşe yazarlarından Oray Eğin, Türk Hava Yolları'na rötarlar konusunda isyan edenleri haksızlık yapmakla suçladı. İşte Eğin'in THY'yi savunarak yazdığı köşe yazısı...

Oray Eğin sağ gösterip sol çaktı!
GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesi yazarlarından Oray Eğin, bugüne kadar zaman zaman sert eleştiriler getirdiği, Türkiye'ye özgü beceriksizlikle suçladığı Türk Hava Yolları'na rötarlar konusunda isyan edenleri haksızlık yapmakla suçladı.

Suçladı suçlamasına ama, eleştirileri kendisine yapılıyormuş gibi göğüslüyen Eğin ardından ilginç bir yöntemle havayolları yerine demiryollarının kullanılmasını önerdi.

İşte Eğin'in THY'yi savunur gibi başladığı ve ardından da "hava yolculuğunun tek medeni ulaşım biçimi olduğu ezberini kafamızdan atmamız gerek"  yazdığı köşe yazısından satırbaşları...

ELEŞTİRİLERİN MUHATTABI BENMİŞİM GİBİ BOZULUYORUM

Yılımın azımsanmayacak bir bölümü havada geçiren, zaman zaman mecburen Delta gibi asgari insani standartların bile altındaki seviyede havayollarını kullanan biriyim. Bu yüzden ne zaman THY'ye yönelik eleştiriler okusam sanki muhatabı benmişim gibi bozuluyorum, üzülüyorum.

Geçen hafta rötar konusunda önce İsmail Küçükkaya, sonra da Fatih Çekirge isyan edince bendeki THY'yi ve IST'i savunma refleksi devreye girdi.

THY'NİN KUSURLARINI BİR BİR SIRALADI

THY'nin kusurları yok mu, elbette var.
En büyük sorunu istikrar. Hiçbir uçuşta standart yok: Birinde çok iyi servis var, diğerinde yok, birinde güleryüzlü personel, diğerinde aklı beş karış havada, birinde kabin ısısı tam yerinde, diğerinde aşırı sıcak, bir uçuşta koltuk aralıkları makul, diğerinde dar...

IST de problemli bir havalimanı, kuşkusuz THY'nin büyümesiyle beraber 'köprü' hub olma görevini tam anlamıyla yerine getirmiyor.

(...) Hava trafiği yaz aylarında artınca IST'de de rötarlar kaçınılmaz oluyor.

HAVAYOLLARI TEK MEDENİ ULAŞIM BİÇİMİ DEĞİLDİR

Oray Eğin ardından şöyle devam etti:  Öncelikle hava yolculuğunun tek medeni ulaşım biçimi olduğu ezberini kafamızdan atmamız gerek.

(...) Ankara-İstanbul arasında hızlı trenin acilen hayata geçmesi gerekiyor. Ardından yapılması gereken de bir an önce Türkiye'deki yolcuları trene alıştırmak, demiryolu taşımacılığını her türlü iletişim aracıyla 'in' yapmaktır. Bu da bize kalıyor herhalde.
ÇOK OKUNANLAR