MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin pastacı mı olacak?

Ne diyeyim, hayırlı olsun. Bari ben de çoktandır ertelediğim şu pastacılık kursuna başlayıp kariyerimi bir pastane açarak sürdüreyim.

Oray Eğin pastacı mı olacak?
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin bugün köşesinde İşte Yeni Gazetecilik dedi ve "Bari ben de çoktandır ertelediğim şu pastacılık kursuna başlayıp kariyerimi bir pastane açarak sürdüreyim" diyerek tamamladı yazısını.

Eğin cidden köşe yazarlığını bırakır da pastacılık yapar mı bilinmez, lakin onu böyle sert tepki göstermeye yönelten şey Habertürk'te işten çıkartmalar sürerken yeni bir ismin, İzzet Çapa'nın köşe yazmaya başlayacak olması.

İşte Eğin'in Habertürk'e kızıp eleştirilerini dile getirdiği bugünkü yazısından bir bölüm... Okuyun ve siz karar verin gazetecilik yerine pastacılık yapılmasını gerektiren bir durum var mı ortada?

Hep tartışılırdı, işte yeni gazetecilik

Büyük bir yatırımla, büyük bir iddiayla çıkan Habertürk gazetesi medyadaki eski alışkanlıktan nasibini alıyor yine: İlk zamanlardaki iddia yerini tutumluluğa bırakıyor. Önce gazete küçülüyor, sonra da gazeteciler bunun bedelini ödüyor.
'Keşke ilk başta bu kadar yatırım yapılmasa, bu kadar açılmasalar da şimdi işten atmalara gerek kalmasaydı' diye düşünüyorum. Ama kuşkusuz patronların bir bildiği vardır.
Adları çıkış listelerine yazılan meslektaşlarımıza geçmiş olsun.
Bir yandan gazeteciler işsiz kalıyor, bir yandan da gazete sayfalarının doldurulması gerek ama...
Habertürk de Helin Avşar, berber Şükrü ve jöleliden sonra bir 'non-gazeteci'ye daha sayfalarını açıyor. İzzet Çapa'nın yazı ve röportajları hayırlı olsun.
İtirazım bu isimlere değil, zaman zaman çok çarpıcı işler yaptıkları da ortada.
Bir ilke tartışması açmak istiyorum sadece.
Ama meslekle bu kadar ilgisiz dört isim bir gazeteye çok değil mi?
Köşe yazarlarının iktidara kolay erişimleri Türkiye'de muhabirliği bitirmişti. Türkiye'de artık gazetecilik yapmanın imkansızlığı da ortada. Yeni dönemde de acaba gazetecilerin gazetecilik yapması mı tarihe karışacak?
Ne diyeyim, hayırlı olsun.
Bari ben de çoktandır ertelediğim şu pastacılık kursuna başlayıp kariyerimi bir pastane açarak sürdüreyim.
ÇOK OKUNANLAR