POLEMİK

Oray Eğin Jet Sosyete'yi yerden yere vurdu

Oray Eğin'in Jet Sosyete'nin senaristi Gülse Birsel'e yönelik eleştirileri devam ediyor.

Oray Eğin Jet Sosyete'yi yerden yere vurdu

Habertürk yazarı Oray Eğin, bugünkü köşe yazısında bir kez daha Gülse Birsel ve yeni dizisi Jet sosyete'yi topa tuttu.

Oray Eğin'in eleştirilerinden Gülse Birsel'in yanı sıra dizinin oyuncularından Sarp Apak da nasibini aldı..

İşte Oray eğin'in bugünkü yazısından bir bölüm:

‘JET SOSYETE’ NOTLARIM 

- KELİMELERİN arasına İngilizce sözcükler serpiştirenlerle dalga geçmek çok demode bir espri anlayışı değil mi? 90’ların fazla çiğnenmiş sakızı. 80’lerde Ferhan Şensoy’un parodileri bugünkünden daha komikti.

- Türkiye’de komedi oyunculuğu, çizgi roman karakteri refleksleri vermekten mi geçiyor? Neden herkesin gözü abartılı bir şekilde yuvarlanıyor, gündelik hayattaki gibi konuşmuyorlar ve beden dilleri aşırı yapay? Verdikleri her tepki aşırı zorlama, bunu iyi oyunculuk zannediyorlarsa ancak Cihangir’de birbirlerini kandırıyorlar demektir. Yabancı dizilerde niye insanlar normal davranıp güldürebiliyor, hiç düşündüler mi?

- “Köylü” şivesiyle konuşturulan karakterlerin hâlâ bir komedi unsuru olarak kullanılması ne acıklı. Bir adım yol alınamamış belli ki. Öte yandan oyuncular görüntülerini değiştirmemekte ısrarlı; saç modelleri, kaşları ve suratlarındaki makyajla ağızlarından çıkan laflar arasındaki çelişki çok bariz.

- Sarp Apak’ın kariyeri sadece Sarp Apak’ı oynamakla mı geçecek? Diziden diziye görüntüsü de, oyunculuğu da, vurgulamaları da aynı. Dahası, kendi hayatında da ekrandakinden farklı değil.

- “Jet Sosyete” o kadar kalabalık ki kimi karakterler birbirinin kopyası, gereksiz yere çoğaltılmış gibi. İki saatlik dizide mecburiyet herhalde. Ama bu kalabalık hiçbir kahramanın tam olarak kişiliğinin oluşmamasına yol açıyor. Yangında ilk atılacak karakter de Gülse Birsel’in peruğuyla canlandırdığı kahraman.

Oray Eğin'in yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar