MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin 24 saat köşe yazarlığı yapacak!..

Oray Eğin sürpriz bir şekilde Sözcü'den Habertürk'e geçmişti...Habertürk'te de alışıldığın dışında bir işe imza atıyor...

Oray Eğin 24 saat köşe yazarlığı yapacak!..

Sözcü gazetesinden sürpriz bir şekilde Habertürk'e geçen Oray Eğin'in ilk yazısı bugün yayınlandı...

Transferini ilk kez Gazeteciler.Com'un duyurduğu Oray Eğin, Habertürk yazarlarına 'merhaba' dediği yazısında, Türk basınında denenmemiş bir şeyi deneyeceğini de ilan etti...

Oray Eğin'in gazetede çıkan yazısı 24 saat boyunca internet sitesi üzerinde yenilenecek, videolar ve kısa yorumlarla yaşayan bir köşe olacak...

İşte Oray Eğin'in Habertürk'teki ilk yazısının ilgili bölümleri:

SAATLİK KÖŞE YAZARLIĞI

BİZE hep yanlış öğretildi, Türk gazeteciliğinin mertebesi köşe yazarlığıdır diye.

İlk imzalı yazımın üzerinden 20 sene geçti; ilk yazımı yazarken hedefim köşe yazarlığıydı. Ancak 20 sene sonra köşe yazarlığının bildiğimiz mevcut haliyle iflas ettiğini itiraf edebiliyorum.

Birbirinden değersiz fikirlerini hiçbir bilgi katmadan oturduğu yerden 50 sene boyunca pazarlayan o karikatür köşe yazarına itiraz ediyorum. Bu devir kapandı.

Bir köşe yazarı olarak bunu söylemem bir çelişki belki. Ama kendi köşemin sınırlarını da zorlamak, bilinen ezberleri bozmak istiyorum.

Tevazu göstermeyeceğim, 20 yıl boyunca hep taklit edilen bir köşe yazarı oldum. Bu vesileyle merhaba derken bir başka kapıyı daha açmak istiyorum.

VİDEO, FOTOĞRAF VE KISA YORUMLARLA GÜN BOYU

Türkiye'de 24 saatlik köşe yazarlığını başlatıyorum. Bu köşe elinizde tuttuğunuz gazetenin de dışında videolar, fotoğraflar, kısa yorumlar, tartışmalar ve daha fazlasıyla HT DOKUN ve Haberturk.com'da da yaşayacak.

Basılı kâğıdın, baskı saatlerinin dışında internette hayat bulacak, her an güncellenmeye hazır bir platforma dönüşecek.

Detayları zamanla öğreneceksiniz, önerilerinizi de bekliyorum.

Yazının yerine oturması birkaç gün alır...

Alışkanlıkların bozulması, yeniden tanımlanması da. Hoşbulduk. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum