GÜNDEM

Operasyonun kilit isminden Yeni Şafak iddiası!

Operasyonun kilit ismi Reza Sarraf'ın ifadelerinde Yeni Şafak gazetesi için ağır bir rüşvet iddiası yer aldı...

Operasyonun kilit isminden Yeni Şafak iddiası!
GAZETECİLER.COM
Gündemi sallayan yolsuzluk operasyonunda kilit isim olan Reza Sarraf çok ilginç bir medya polemiğine konu oldu. Bir gazetenin Sarraf'tan 1 milyon dolar rüşvet istediği iddiası medya kulislerinde geniş yer buldu.

BUGÜN'Ü SUÇLAYAN YENİ ŞAFAK ZOR DURUMDA KALDI!

Yeni Şafak gazetesi Zonguldak Alatlı İlçe Müdürü Orhan İnce'nin ifadelerine dayandırdığı haberinde Sarraf'a zarar verecek bir haberin yayınlanmaması karşılığında Bugün gazetesinin bir milyon dolar rüşvet istediğini iddia etti. Ancak Sözcü gazetesi ise bizzat Sarraf'ın ifadesine ulaştı ve gerçeğin hayli farklı olduğu bir tablo ortaya çıktı. Sarraf'ın ifadelerinde sözkonusu rüşveti bir Yeni Şafak yazarının istediği iddia ediliyor. İddasında hayli ısrarlı olan Sarraf "Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. Mahkemeye sunabilirim. Telefon görüşmeleri de mevcuttur." derken konuyu üç ayrı Bakan'a götürdüğünü söyledi.

“YENİŞAFAK EKONOMİ YAZARI RÜŞVET İSTEDİ”

Yenişafak Gazetesi’nden beni aradılar. İran’a 87 milyar euro ihracat yaptığım ve kara para akladığımı sorduklarında bu konuda yorum yapmayacağımı avukatlarımın buna cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberi metnini getirdi ve de Yeni Şafak Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söylediler.

SES KAYITLARINI MAHKEMEYE SUNABİLİRİM

Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. Mahkemeye sunabilirim. Telefon görüşmeleri de mevcuttur. El konulan telefonu da bu kayıt şu anda mevcuttur. İncelenebilir. Çok ilginçtir ki bana ait tapelerde bu haberlerin arkasında O.İ.’nin olduğunu ve kendi konuşmaları olduğu ortadadır. Bunlar tape kayıtlarında vardır. Yenişafak’ta konuşmuş. Sonra Bugün Gazetesi’yle konuşmuş. Bunlar bahsi geçen telefonda kayıtlıdır. Daha doğrusu telefonda benden 1 milyon dolar isteme hususu kayıtlıdır. Diğerleri ise tapelere yansıyan kayıtlarda bellidir.

MUAMMER GÜLER'E DURUMU İZAH ETTİM

Bu hususu bu kişi bakanlıkların isimleri de yazılarında zikrettiklerinde Ankara’ya gittiklerinde bakan Mehmet Şimşek Bey’şe görülşüm. Hatta bir fotokopisini de sayın bakanımız Mehmet Şimşek’e bıraktım. O da bana polisi ilgilendiren bir mevzu olduğu için İçişleri Bakanlığı’na git dedi. Ben de İçişleri Bakanımız Muammer Güler Bey’e durumu izah ettim. Kaydı dinlettirdim. Takdirine bıraktım. Sonucunda ne oldu bilemiyorum.

KAYITLARI EGEMEN BAĞIŞ’A DA VERDİM!

Kendilerinin Yenişafak Gazetesi’ni arayıp aramadıklarını bilemiyorum. Hatta aynı konuyla ilgili belgelerin yani haber belgesinin suretinin ve ses kaydının Egemen Bağış Bey’e de verdim. Hatta hatırlamadığım diğer kişilere de vermiş olabilirim.

Deneme
ÇOK OKUNANLAR