MEDYA KÖŞESİ

Önce Güneş şimdi de Ahmet Kekeç... Alnından öpülen isim meğer...

Ahmet Kekeç bugünkü yazısında 17-25 Aralık sonrası Kuzey Irak'ta FETÖ'cülerle buluştuğu ortaya çıkan o dönem Musul Başkonsolosu olan CHP Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı kaleme aldı.

Önce Güneş şimdi de Ahmet Kekeç... Alnından öpülen isim meğer...

Güneş gazetesi 3 gün önce CHP’li Öztürk Yılmaz’ın başkonsolosluğu döneminde DEAŞ tarafından kaçırılmadan bir hafta önce FETÖ’nün imamlarıyla görüşmesinin fotoğrafını yayınlaması olay oldu.

Rehin alınmadan 7 gün önce ABD’nin Kuzey Irak’taki askeri üs alanı içerisinde yer alan FETÖ’ye ait Işık Üniversitesi’ne gittiği ortaya çıkan Öztürk'ün FETÖ’nün sözde Kuzey Irak imamı Talip Büyük başta olmak üzeri örgütün eğitim imamı Cemal Bulut ve medya imamı Doğan Ertuğrul ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Eleştiri oklarının hedefindeki Yılmaz'ı "Bir de alnından öpmüşlerdi bu adamı!" başlıklı yazısında kaleme alan Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, konuya görüşmeye ilişki iki detayı paylaştı.

GÖRÜŞME YAPTIĞI TARİHE DİKKAT ÇEKTİ: "(...)Birincisi, görüşme DEAŞ baskınından 7 gün önce gerçekleşiyor... İkincisi, görüşmenin yapıldığı tarihte FETÖ’nün darbeci bir örgüt olduğu ortaya çıkmıştı. Daha doğrusu, devlet tarafından “Paralel Devlet Yapılanması” ve “terör örgütü” olarak nitelendiriliyordu.

Bu durumda Öztürk Yılmaz’ın bir açıklama yapması gerekiyor. O görüşmeyi niçin yaptı? Kim adına yaptı? Bir suç örgütü olarak tescillenmiş FETÖ üyeleriyle ne konuştu, hangi bilgileri paylaştı?

Dahası, devletin bilgisi dâhilinde miydi o görüşme? Bitmedi... Başkonsolos kimliğiyle FETÖ elemanlarıyla görüşen ve herhangi bir açıklama yapmayan Öztürk Yılmaz, Zarrab davasından önce de “CHP Genel Başkan Yardımcısı” kimliğiyle Amerika’ya gitmiş, Amerikalılarla bir görüşme yapmıştı. Kim bilir hangi “alnı öpülesi”paylaşımda bulunmuştu. Öztürk Yılmaz bize bu “cevvaliyetin” nedenini anlatmalıdır!"


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar