GÜNDEM

Ombudsmanlardan çağrı: Gazetecileri hemen bırakın

Dünya Haber Ombudsmanları Organizasyonu (ONO), resmi web sitesinden, tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Ombudsmanlardan çağrı: Gazetecileri hemen bırakın

Dünya Haber Ombudsmanları Organizasyonu (ONO), resmi web sitesinde Cumhuriyet gazetesi ombudsmanı Güray Öz’ün Kasım 2016’dan beri devam eden tutukluluğuna tepki gösterdi.

Ana sayfada “ONO Türk meslektaşlarının tutuklanmasını protesto ediyor” başlığıyla Öz’ün resmi altında yer verilen yazıda, Özün serbest bırakılması için Türk hükümetine protesto mektubu gönderdiği hatırlatılan ONO’nun, bir kez daha Öz’ün bırakılmasını kuvvetle talep ettiği belirtildi.

Türk hükümetine mesleklerini tarafsız ve bağımsız şekilde yaparken gözaltına alınan tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yapıldı. Bu vesileyle ONO’nun Türkiye’de hapisteki tüm gazetecilerin savunuculuğunu üstlendiği belirtilerek Türk hükümetine “hukukun üstünlüğüne ve basın özgürlüğüne saygı gösterme” çağrısı yapıldı.

GÜRAY ÖZ'DEN TEŞEKKÜR

ONO Başkanı Esther Enkin de gazetecilerin serbest bırakılması için hükümete gönderdikleri mektubu hatırlatarak eşi aracılığıyla bundan haberdar olan Öz’ün gönderdiği mesajı aktardı: “Size ve örgütünüze değer biçilemez desteğiniz ve dayanışmanız için en derin şükranlarımı sunarım. Maalesef üç aydan uzun süredir tutuklu olduğum Silivri Cezaevi’nde mektup göndermek ve almak yasak. Bu mesajı haftada bir görüşmeme izin verilen eşim aracılığıyla gönderiyorum. Cumhuriyet gazetesinin ombudsmanı olarak ben ve hapisteki 9 meslektaşım, sizin destek ve dayanışma mesajınızdan büyük güç topladık. Umarım bu mektup size ulaşır.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar