GÜNDEM

Ombudsman'dan Cengiz Semercioğlu'na "yalan" ayarı...

Harun Kolçak'ın ölümünün ardından Cengiz Semercioğlu'nun "uyuşturucu kullandığını medyamız yazmadı" yazısına bir tepki de Faruk Bildirici'den geldi...

Ombudsman'dan Cengiz Semercioğlu'na "yalan" ayarı...

Hürriyet gazetesi Ombudsmanı Faruk Bildirici'den Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'na "yalan" ayarı geldi...

Cengiz Semercioğlu'nun Harun Kolçak'ın ölümünün ardından “bir dönem alkol ve uyuşturucu tedavisi gördüğünü" yazmıştı... Bunu yazarken de Türk medyasını bu gerçeği yazmamakla suçlamıştı..

Cengiz Semercioğlu'nun büyük tepki gören yazısı sonrası Kolçak’ın doktoru Prof. Dr. Özkan Pektaş ve babası Eşref Kolçak 'uyuşturucu' iddiasını yalanlamıştı.

UYUŞTURUCU İDDİASININ KAYNAĞI HÜRRİYET'İN YALAN HABERİ

Hürriyet Ombudsmanı Faruk Bildirici, Harun Kolçak'ın uyuşturucu kullandı iddiasını araştırdı ve bu iddianın temelinde 1998 yılında Hürriyet'te çıkan bir haber olduğunu ortaya çıkardı... Zaten o dönem de  Harun Kolçak, uyuşturucu konusunu yalanlamış, “Alkol bağımlısıydım artık bıraktım” demiş., 2010 yılında Kanaltürk’teki bir programda yine aynı gerçeği tekrarlamıştı.

SEMERCİOĞLU O YALANI YENİDEN TEDAVÜLE SOKMUŞ OLDU

Tüm bunları hatırlatan Faruk Bildirici, "Ama o haber düzeltilmediği gibi Semercioğlu yazısında yeniden tedavüle sokmuş oldu. Doktoru ve babasının açıklamasından sonra da bu hatayı düzeltmedi" dedi.

Sonunda da uyardı Faruk Bildirici: "Yanlış bilgilerle insanların anısını lekelememeliyiz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar