MEDYA KÖŞESİ

Olay yaratan küfürlü istifanın perde arkası

Ağıza alınmayacak küfürler eşliğinde istifa eden Altıoklar, Habertürk ekranlarında sinkaflı istifayı ve tepkisinin perde arkasını anlattı.

Olay yaratan küfürlü istifanın perde arkası

GAZETECİLER.COM

Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, Film Yönetmenleri Derneği (Film-Yön) yönetim kurulu başkanlığından ağıza alınmayacak küfürler eşliğinde istifa ederek dünün en çok konuşulan isimlerinden oldu. Altıoklar, Habertürk ekranlarında sinkaflı istifayı ve tepkisinin perde arkasını anlattı.

Ettiği küfürlerden dolayı üzgün olduğunu söyleyen Altıoklar 'herkesten özür dilerim' dedi. Ünlü yönetmen Kültür Bakanlığına ateş püskürürken sinemaya hiç bir düzenleme ve iyileştirmenin yapılmadığını belirtti. Sinema Konseyi ve Film-Yön adına yaptıkları sayısız başvuru, görüşme ve projeye rağmen hiç bir şeyin yapılmadığını iddia eden Altıoklar, sürecin sonunda bir patlama yaşadığını anlattı.

"Bu sene hayatımdan eleştiriyi çıkartarak hoşgörü sınırlarını olabildiğince geniş tutmaya karar verdim. Hiç bir şeyi hiç kimseyi eleştirmeyeceğim demiştim. Ama 20 gün geçmeden patladı işte."

'Başbakan'ın sinemacılara verdiği kahvaltılı toplanıta aynı siyasi görüşleri paylaşmama rağmen gittim. Amaşahsım adına değil sinemacıları temsil eden kurumsal kimliğimle gittim. Orada uzun uzun anlattık Başbakan'a, kendisi bizi dinledi. 'Bu anlattıklarınız çok kolay işler bizim için hemen halledebiliriz' dedi. Biz o sevinçle çıktık ama aylar geçmesine rağmen bakanlıkta yine tık yok'

SİNKAFLI KÜFÜRLE İSTİFA ETMİŞTİ

Radikal'in haberine göre, Altıoklar istifa açıklamasında "Filmyön'deki tüm görevlerimden ve dernek üyeliğinden, dört yılın sonunda bir s...m olamayacağını gördüğüm için istifa ediyorum. Hak, helal vs s...mde değildir. Bu resmi bir açıklamadır. Duyurulur..." ifadelerini kullanan Altıoklar'ın istifasına giden sürecin geçen hafta başladığı ifade edildi. 

ÇOK OKUNANLAR