KİTAPLIK

Okur Yazar Buluşmaları'nda Ahmet Ümit fırtınası

Beşiktaş Belediyesi, Levent Kültür Merkezi, Okur Yazar Buluşmaları'nın Sayım Çınar'ın Ekim ayı konuğu Ahmet Ümit'ti.

Okur Yazar Buluşmaları'nda Ahmet Ümit fırtınası
GAZETECİLER.COM - Beşiktaş Belediyesi, Levent Kültür Merkezi, Okur Yazar Buluşmaları'nın Ekim ayı konuğu Ahmet Ümit'ti.

Ahmet Ümit edebiyattan hayata, politikadan gündeme birçok konudan söz etti. Salonu dolduran seyircilerin enerjisi le Ahmet Ümit'in enerjisi birleşince ortaya eğlenceli, bilgilendirici, tempolu bir söyleşi çıktı.

April Yayıncılık Editörü Nazlı Berivan Ak'ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide, gazeteci Sayım Çınar sorularıyla Ahmet Ümit ile zengin bir söyleşi gerçekleştirdi. Romana, şiire, öyküye ve çocuk edebiyatına dair düşüncülerini paylaşarak söyleşiye başlayan Ümit, devamında yeni yazarlara dair düşüncelerini anlattı.

Edebiyata başlama hikayesini anlatan Ahmet Ümit, İstanbul'un ve Gaziantep'in edebiyatındaki öneminden söz etti. Farklı dillerde okurla buluşmanın yazar için anlamı da ilgi çeken konulardan biriydi.

Deneme

Söyleşinin geniş bir bölümünü kapsayan izleyici sorularında da hoş anlar yaşandı. 7'den 70'e okurların katılım gösterdiği söyleşide aşka, yazım sürecine ve gelecek günlere dair ilginç sorular ve ilginç yanıtlar ortaya çıktı.

Söyleşi sonrası imzanın da son derece yoğun geçtiği etkinlik, geç saatlere kadar sürdü. Söyleşide sorulamayanlar, imza sırasında soruldu, ikinci bir sohbet de kitapların başında gerçekleşti.

İlki Tuna Kiremitçi ile gerçekleştirilen, devamında Ekim ayında Ahmet Ümit'in konuk olduğu Beşiktaş Belediyesi Okur Yazar Buluşmaları devam edecek. Gazeteci Sayım Çınar'ın bir sonraki konuğu merak konusu.

ÇOK OKUNANLAR