GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Okan Müderrisoğlu

Sabah

Okan Müderrisoğlu

Anayasa Mahkemesi’nin 54. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törende devletin zirvesi bir araya gelmiş ve tören sonrası CumhurbaşkanıErdoğan ve devlet erkânı AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın makam odasına konuk olmuştu.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında makam odasında geçen konuşmalardan ilginç bir detayı köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik hakaretler nedeniyle 2014 yılında AYM’ye bireysel başvuru hakkını kullandığını, ancak bu başvurunun hala bekletildiğini hatırlatan Müderrisoğlu, Erdoğan’ın bu başvurunun akıbetini AYM Başkanı Zühtü Arslan’a makam odasında sorduğunu yazdı. 

Okan Müderrisoğlu makam odasındaki o diyaloğu şöyle anlattı:

Anlatılanlara göre; Cumhurbaşkanı AYM Başkanı’na dönerek, “hak ihlalleri ile ilgili bireysel başvuruları sonuçlandırıyorsunuz. Benim başvurum bekliyor” mealinde bir ifadede bulundu.

Arslan’ın yanıtının, devletin zirvesinde tebessüm uyandırdığını söylesek yanlış olmaz…

“O başvuru AYM’yi sıkıştırmak için yapıldı!”

Gülümsemelerin ardından gelen cümle ise demir leblebi gibiymiş: Ben, vatandaş olarak bireysel başvurumu yaptım, neticesini bekliyorum!”

Arslan’ın “o başvuru AYM’yi sıkıştırmak için yapıldı” dediği dosya hakkında Müderrisoğlu, yazısında ilginç bir detay daha aktardı. Buna göre, Müderrisoğlu daha önce Zühtü Arslan’a bizzat bu dosyayı sormuş, Arslan ise“Henüz 2013 yılı başvurularını ele alıyoruz. Sn. Cumhurbaşkanı’nın başvurusu 2014’te yapılmış. Sırayla değerlendiriyoruz” cevabını vermiş.

Okan Müderrisoğlu o görüşmeden paylaştığı bu detayla günün köşe yazarı seçiliyor.

ÇOK OKUNANLAR