GÜNDEM

Çocuğa tecavüzü haklı bulan gazete

Takvim Gazetesi'ndeki bir haber Akşam yazarını kızdırdı. Doğrusu ya Sevim Gözay çoook haklı...

Çocuğa tecavüzü haklı bulan gazete
GAZETECİLER.COM - Takvim Gazetesi'nde 12 yaşındaki bir kızla ilgili çıkan haber Akşam yazarı Sevim Gözay'ı isyan ettirdi.
Haberi okuyunca Gözay'a hak vermemek imkansız.
Böyle bir haber medya adına utanç verici.

Haberin dili Akşam yazarının dediği gibi "hastalıklı"... Tecavüze uğrayan 12 yaşındaki kız için bakın neler yazılmış:

'Samsun'da 12 yaşındaki D.K., evinden ya da devlet koruması altına alınıp yerleştirildiği yurttan sürekli kaçtı. Karşılaştığı kişilerle rızasıyla ilişkiye girdiği iddia edilen D.K., çok sayıda kişinin cezaevine girmelerine sebep oldu. Yeniden evden kaçan D.K., ile kız arkadaşı N.K. (15) bu kez 2 kişinin daha gözaltına alınmasına sebep oldu'.

12 yaşındaki bir çocukla cinsel ilişkiyi eleştirmek yerine küçük kızı suçlu gösteren Takvim'in habere attığı başlık da utanç verici.
'Bu kıza dikkat!'...

UTANIN KALEMİNİZDEN

Akşam yazarı Sevim Gözay işte bu habere ve haberde kullanılan iğrenç dile isyan ediyor. Diyor ki:

"Bu haberi yazanı da, yayımlayanı da bu işten men etmek gerek. Ve bu hastalıklı bakışı ıslah etmek için seferberlik ilan edilmesi gerek. Hiç şuur, hiç sağduyu kalmamış ortamda farkında mısınız?
Medyaymış... Utanın kaleminizden ve utanın körelmiş akıl fonksiyonlarınızdan. Bu medya mı toplumun faydasını gözetmeyi becerecek? Bu kadın düşmanlığı, bu cinsiyetçilik, bu uçkurunun dikinecilik, bu ruhsuzluk, bu vicdansızlıkla mı? 'Becermek'ten ne anladığınızı bilmesek hadi neyse!

KENDİNİZE GELİN

Önüne gelen nasıl oluyor da, 12 yaşındaki kızla cinsel ilişkiyi makul buluyor, nasıl oluyor da çocuğun 'kendi rızası'nı bahane ediyor aklım almıyor. Peki ya 12 yaşındaki bir kız çocuğu tarafından baştan çıkacak denli acizleri mağdur göstermeye yeltenmek nasıl bir insanlık durumu? Tamamen kapanan şuurlar, toptan iptal olan vicdanlar cumhuriyeti mi burası? Baştan aşağı fiyasko.

ÇOK OKUNANLAR