MEDYA KÖŞESİ

O terbiyesiz adama en güzel cevabı kim verdi? Ertuğrul Özkök yazdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, '10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe herkes kenefe gitsin' diyen Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesine bir tepki de Ertuğrul Özkök'ten geldi.

O terbiyesiz adama en güzel cevabı kim verdi? Ertuğrul Özkök yazdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 9 Kasım'da Atatürk'e yönelik sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesi çok tartışıldı. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, okurunun bu konuda yazmaması hakkında kendisinden hesap sorduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Ona verilecek en güzel cevabı daha o sabah ülkemin Cumhurbaşkanı gereken yerde vermişti. Hepimiz adına hem o terbiyesiz adama, hem de öyle bir günde o terbiyesiz adama hepimizin içini burkan ziyareti yapan Diyanet İşleri Başkanı’na başka cevap vermeye gerek var mı?

O terbiyesiz adama en güzel cevabı kim verdi?

HEPİMİZİN ödediği vergilerle, hepimizi temsil etmesi gereken koltukta oturan bir Diyanet İşleri Başkanı 9 Kasım günü kalkmış bu ülkenin en terbiyesiz (daha uygun sıfatı siz bulun) tiplerinden birinin evine ziyarete gitmiş, 10 Kasım’da da bu ziyaretin fotoğrafını paylaşmış...

*

Ziyaretine gittiği o terbiyesiz herif 10 Kasım günü için, affedersiniz, “Bugün kenefe gidin” diye dünyanın en müptezel lafını etmiş... Ve bir okurum da haklı olarak bana hesap soruyor:

“Sen Ertuğrul efendi bu konuda tek satır yazmıyorsun...”

*

Bak arkadaşım, evet bu adamın ağzından saçılan müptezel laf için tek kelime yazmadım...

Çünkü ona verilecek en güzel cevabı daha o sabah ülkemin Cumhurbaşkanı gereken yerde vermişti.

*

Cumhurbaşkanı o sabah nereye gitti:

Atatürk’ün mozolesine...

*

Şimdi bir düşün...

Cumhurbaşkanı kimdir?

Anayasamız şöyle diyor:

“Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder...”

*

Hepimiz adına hem o terbiyesiz adama, hem de öyle bir günde o terbiyesiz adama hepimizin içini burkan ziyareti yapan Diyanet İşleri Başkanı’na başka cevap vermeye gerek var mı?

*

Tencereye ve kapağına gerekli cevap zaten daha o gün, hepimiz adına, devletin zirvesinden verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar