REKLAM

O reklam için Kiev'de stüdyo inşa ettiller

18. yüzyıl Rusya'sında geçen roman için St. Petersburg'da bulunan saman pazarı yeniden inşa edildi.

O reklam için Kiev'de stüdyo inşa ettiller
GAZETECİLER.COM - Boğaziçi Üniversitesi'nin Türk Telekom'un desteğiyle kurduğu sesli kütüphane, görme engellilerin yüzlerce kitap arasından istediklerini dinlemelerini sağlıyor.

"Kitaplar konuşur engeller yok olur" sloganı ile yola çıkan proje, televizyonlarda yayınlanan reklamlarıyla da ilgi çekiyor.

Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sından bir sahnenin yer aldığı tanıtım filmi izleyicilerin hem dikkatini çekiyor hem de hikayenin devamını merak ettiriyor. Akşam yazarı Ali Saydam da o izleyicilerden biri.

Reklamdaki görüntülerin hangi filmden alındığını merak ettiğini yazınca  Türk Telekom'un Kurumsal İlişkiler Direktörü Sinan Cem Şahin 'den bir mail almış Saydam.

"Filmdeki görüntüler başka bir film veya diziden alınmadı." diyor Şahin ve ekliyor:

"18. yüzyıl Rusya'sında geçen roman için St. Petersburg'da bulunan saman pazarı yeniden inşa edildi. Kasabından, manavına, atlı polisinden, kalabalık figürasyonun kıyafetlerine, duvarlardaki tiyatro afişlerine kadar bire bir hazırlandı.

Bununla birlikte boş bir apartman, romanın kahramanı Raskolnikov'un yaşadığı apartmana dönüştürüldü. Raskolnikov'un odası romanda anlatıldığı şekilde inşa edildi.

Filmin çekimleri Kiev'de gerçekleştirildi ve ön hazırlıklarıyla birlikte 20 günden fazla sürdü. 150'den fazla yardımcı oyuncu kullanıldı çekimlerde..."




ÇOK OKUNANLAR