GÜNDEM

O karikatür Gırgır'ın sonu oldu!

Sözcü gazetesi yönetimi son sayısında yayınladığı bir karikatürle kamuoyunda büyük tepki toplayan Gırgır Dergisi'ni kapattığını açıkladı...

O karikatür Gırgır'ın sonu oldu!

Son sayısında Hz. Musa Peygamberle ilgili skandal bir karikatüre yer veren Sözcü gazetesinin ücretsiz dağıttığı Gırgır Dergisi kapatıldı. 

Yayıncı şirketin avukatı, "Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Gırgır Dergisi, yayıncı şirket tarafın bugünden itibaren kapatıldı. Sözcü gazetesi de artık Gırgır'ı ücretsiz ilave olarak vermeyecek.

GIRGIR KAPATILDI, TÜM ÇALIŞANLARI İŞTEN ÇIKARTILDI

İşte yayıncı şirketten yapılan açıklama:

“Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir.

KÖTÜ NİYETLİ ÇALIŞANLARCA BİLİNÇLİ YAYINLANDI!

Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur.

ÇALIŞANLAR HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIZ

Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar