GÜNDEM

O gece Cumhuriyet'te neler yaşandı? Can Dündar bile bile mi lades dedi?

Cumhuriyet'te medya tarihinin en uzun gecelerinden birine tanık olan Doğan Satmış, MİT tırları ve Can Dündar hakkında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

O gece Cumhuriyet'te neler yaşandı? Can Dündar bile bile mi lades dedi?

Habertürk'ten Cumhuriyet gazetesine geçtikten sonra medyanın en sansasyonel olaylarından birine tanık olan Doğan Satmış, MİT tırları ve Can Dündar hakkında ilk kez konuştu.

Usta gazeteci Doğan Satmış, MİT tırları haberinin perde arkasını anlattı. O görüntüler Cumhuriyet Gazetesi'ne geldiğinde, Can Dündar ile özel odada 8 kişi vardı. O isimlerden biri de Doğan Satmış'dı... 

Peki MİT tırları haberinin perde arkasında neler var, o görüntüler geldiğinde Cumhuriyet Gazetesi'nde neler yaşandı?


İşte Doğan Satmış'ın o geceyle ilgili anlattıkları:

CAN DÜNDAR GAZETECİLİĞİN DIŞINA ÇIKTI

"Can Dündar MİT Tırları haberinin Cumhuriyet'e girmeden önceki son toplantısını kitabında anlattığı için ben de burada anlatabilirim. MİT Tırları haberi Cumhuriyet’e geldikten sonra gazetenin içinde 8 kişilik bir ekip toplantı yaptık. Bu yedi kişinin beşi yayın kurulu diğer üç kişi ise gazetenin hukukçularıydı. O Toplantıda Can Dündar, ben, Tahir Özyurtseven ve Murat Sabuncu ve Ayşe Başlangıç vardık. O haberin bize gelmesinden 1.5 yıl önce Aydınlık’ta yayınlandığını biliyorduk. Ancak Aydınlık’tan farklı ayrıntılar ve görüntüler bize gelmişti. Toplantı sırasında gazetenin hukukçularından biri “Bu haberi yayınlarsanız hakkınızda tutuklama kararı çıkar” dedi. Net bir şekilde Can Dündar “ben bunu göze alıyorum” dedi.  Kendisine döndüm “Can sen bir haber için tutuklanmayı mı göze alıyorsun”diye sordum. “Evet” dedi. “Ben göze almam, hiç bir haber tutuklanmaya ya da ölmeyi göze alacak kadar önemli değildir değmez” dedim. Çünkü gazetecilik uğrunda ölünecek ya da tutuklanacak diye düşünülecek bir olaydır diye bakarsan olay farklı bir noktaya gider. Sonuçta gazetecilik para kazanılan bir iş, uğrunda Afganistan’a gidip savaşılacak bir iş değildir.

 SEÇİMDEN BİR HAFTA ÖNCE BELLİ AMAÇ İÇİN YOLLANMIŞ

Avukat diyor ki bu yönde açılan bir dava var, tutuklanan savcılar generaller var, bunun dengi bir suça ortak olursunuz. Net tutuklanırsınız. Ben sonra tekrar Can Dündar’a döndüm dedim ki, senin kelepçeli fotoğrafın Cumhuriyet gazetesi için iyi olur. Ve o gün Can Dündar “ben bu haberi yazacağım” dedi. Ancak biz o zaman bir şeyi fark etmemiştik, çünkü seçime bir hafta vardı ve bu haberi yayınlamamızın sakıncasını göremedik.

Doğan Satmış'ın Gazeteciler.com'a verdiği röportajın tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar