MEDYA KÖŞESİ

O davaları çekmeden helalleşmiş olmazsın! Ersoy Dede yazdı

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Aydın'ın Doğan'dan 'vedası' sonrası beklentisinin gazetecilere açtığı davaları geri çekmesi olması gerektiğini yazdı.

O davaları çekmeden helalleşmiş olmazsın! Ersoy Dede yazdı

Geçtiğimiz hafta Doğan Medya grubunun Demirören'e devri sonrası Aydın Doğan veda ziyaretlerini yapmış ve 'herkese hakkını helal ettiğini' söylemişti. Star yazarı Ersoy Dede de bugün köşesine Aydın Doğan'ın vedasını taşıdı. Dede, " Madem bir gazeteci gibi veda ediyor Aydın Doğan, hiçbir gazeteciyi yazdığı yazıdan, haberden, söylediği sözden ötürü hapse ya da tazminata mahkum ettirmesin.. Şöyle kuvvetli bir helalleşme görelim.. Çeksin davalarını o zaman konuşalım.." dedi

ERSOY DEDE'NİN YAZISI

Ertuğrul Özkök yazıyor.. “Emin Çölaşan’a bile hakkını helal etti..” Aydın Doğan’dan bahsediyoruz.. Son günlerde yaptığı her konuşmasında helâllik istemiş ve kendisi de herkese hakkını helal etmiş.. Emin Çölaşan’a bile.. “Bir ‘Gazeteci Aydın Doğan’ vedasıydı…” diyor Özkök.. “Gazetecilerden haklarını helal etmesini isteyerek, gazetecilere hakkını helal ederek ayrıldı...” Buradaki ana kıstas nedir onu bilmiyorum. Daha evvel Doğan Grubu’nda bir şekilde çalışanlar mıdır ‘gazeteci’ tanımına giren?.. Herkese hakkını helal ettiyse ve bu bir ‘gazeteci vedası’ ise o zaman beklentim, gazetecilere açtığı davaları geri çekmesi olacaktır.. Benim bugün devam eden (bildiğim) davam kalmadı Aydın Doğan’la.. O yüzden rahat rahat ancak ben yazabilirim bu yazıyı.. Bizim gazetede benim dışımda kim yazsa,‘kendi davası yüzünden’ derler.. Ben rahatım yani o bakımdan.. Madem bir gazeteci gibi veda ediyor Aydın Doğan, hiçbir gazeteciyi yazdığı yazıdan, haberden, söylediği sözden ötürü hapse ya da tazminata mahkum ettirmesin.. Şöyle kuvvetli bir helalleşme görelim.. Çeksin davalarını o zaman konuşalım..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar