RÖPORTAJ

Nurgül Yeşilçay, Mesut Yar'ı neden şaşırttı?

Posta yazarı ve CNN Türk programcısı Mesut Yar, Kehkeşan Dergisi'ne yaptığı özel açıklamalarda günümüz dizi ve sinema sektörünü değerlendirdi.

Nurgül Yeşilçay, Mesut Yar'ı neden şaşırttı?
Televizyon dünyasının başarılı isimlerinden olan ve köşe yazılarıyla medyanın nabzını tutan Posta yazarı ve CNN Türk programcısı Mesut Yar, Kehkeşan Dergisi'ne yaptığı özel açıklamalarda günümüz dizi ve sinema sektörünü değerlendirdi.

Başarılı televizyoncu, sektöre yönelik itiraflarını, bu sezon kendisini en çok şaşırtan oyuncuyu, tartışma haber programlarının neden kaldırılmasını istediğini ve hangi yeni proje üstünde çalıştığını Kehkeşan'a anlattı.

DİZİ ÇEKEMEYEN FİLM ÇEKMEYE BAŞLADI

Geride kalan sezon için bir itirafta bulunan Mesut Yar, yüzde 100 tutar dediği yapımların tepetaklak olduğunu belirtti. "Hiçbir diziyi umutla beklememek gerekiyormuş" diyen ünlü eleştirmen, son aylarda sinema filmlerinin izlenme oranlarının hızlı düşüşünü de şöyle değerlendirdi:

"Dizi çekemeyen film çekmeye başladı. Son dönemde vizyona giren filmler arasında bu işin pirleri de var. Ancak izleyici bu filmlerin kiminde kendini buldu kiminde bulamadı. Toplasanız vizyona giren 150 filmin 20 tanesi kendini kurtarabilmiştir. Türk izleyicisinin bu kadar yoğun sinema filmi bombardımanının altından kalkacağını düşünmüyorum. Bizde sistem deneme-yanılma yöntemiyle belli oluyor. Stratejilerin değişmesi gerek, sosyal medyayı doğru kullanmak lazım. Türk sineması düşüş gibi görünen bir eğriye girdi ama bunun sonunda sinemayı gerçekten sinema olarak yapanlar kalacak gibime geliyor."

NURGÜL TAMAMEN BİTTİ DEMİŞTİK AMA...

Çok iyi oyuncuların yan rollerde parladığını ve ana rolün önüne geçebildiğini anlatan Yar, yapımlardan bu yıl Özge Özpirinçci ile Buğra Gülsoy'un başrolünü paylaştığı dizinin kendisini şaşırttığını belirtti. Kendisini bu sezon şok eden oyuncuyu ise şöyle anlattı: "Bu senenin şaşırtan oyuncusu Nurgül Yeşilçay. Onun için tamamen bitti demiştik ve Paramparça ile inanılmaz bir dönüş yaptı. Erkan Petekkaya da Öyle Bir Geçer Zaman Ki'den sonra aynı çizgi yakalayamamıştı. O da yeniden dönüş yaptı."

SURVİVOR ACUN'U HAZİRAN SONUNA KADAR KURTARIR! YA SONRA?

Bu sezon TV8'de yayınlanmasına rağmen oldukça başarılı olan Survivor için de Kehkeşan'a özel bir değerlendirme yapan ünlü TV yazarı, "Survivor yarışma olmaktan çıktı ve biraz reality showa dönüştü. Orada gerçek hayatları izliyoruz. Dramatik kurgusu daha iyi yerleşti. Ancak televizyonculuk 7/24'tür. Survivor, Haziran'ın sonuna kadar Acun'u kurtarır. Ancak Haziran'dan sonra iyi bir ekran için yeni projeler yapmak zorunda." açıklamasında bulundu.

HABER TARTIŞMA PROGRAMLARI İÇİMİ BULANDIRIYOR

Ekranlardaki haber-tartışma programlarından da oldukça rahatsız olduğunu dile getiren Yar, "Benim içimi bulandıran şey haber-tartışma programları. Hangi görüşe ait olursa olsun, keşke tüm haber-tartışma programları toptan kalksa. Propaganda kanalı, ortada duran kanallar, tüm kanallarda aynı konular, aynı isimler, aynı moderatör, aynı şeyleri konuşan yüzler... O kadar bunaltıcı ki... Ben talk şovun ne kadar manalı bir şey olduğunu ve ne kadar kutsal bir iş yaptığımı, bu sıkışmış kritik seçim sürecinde anladım." şeklinde konuştu.

YARI TALK SHOW YARI YARIŞMA İLE GELİYOR

Kehkeşan Dergisi'ne yeni projelerini de anlatan Mesut Yar, yakında büyük bir kanalda yarı talk show yarı yarışma formatında bir programla insanları güldürmek için ekranlarda olacağını belirtti.

Röportajın tamamı Kehkeşan Dergisi'nin Haziran sayısında...

ÇOK OKUNANLAR