GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Nuh Albayrak günün yazarı

Arşivler insanlara hatalarını bazen ayıplarını kimi zaman da açığa çıkarılmamış suçlarını açıklamak için tertemiz birer zaman mekân aynasıdır. Nuh Albayrak’ın bugünkü yayımlanan yazısında dikkat çektiği gibi...

Nuh Albayrak günün yazarı

Arşivler insanlara hatalarını bazen ayıplarını kimi zaman da açığa çıkarılmamış suçlarını açıklamak için tertemiz birer zaman mekân aynasıdır. 

Nuh Albayrak’ın bugünkü “STAR’da Erdoğan’a oy verip, AK Parti’ye vermemek, AK Parti’yi değil, Erdoğan’ı cezalandırmaktır” başlığı altında yayımlanan yazısında dikkat çektiği gibi. 

*  

16 Nisan 2017 referandumuna giderken hayırcıların en dikkat çeken eleştirilerinden biri “Parlamento işlevsiz hale getiriliyor” iddiasıydı.  

Amaçları parlamenterliğin aşağılandığını iddia ederek öncelikle Ak Parti meclis gurubuna münafıklık yapmaktı. 

Çünkü yeni sistemde Meclis, iktidarın tahakkümünden kurtarılıyor, yasama “bağımsız” oluyordu.  

Yani cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde seçmene farklı tercih kullanma yolu açılıyordu 

* 

Nuh Albayrak o günleri hatırlattıktan sonra şöyle diyor bugünkü yazısında: 

“…. Yani parti liderini yürütmenin başına getirmek için eskiden olduğu gibi partiye oy verme zorunluluğu ortadan kalktı.  

İşlevsiz parlamento kıymetlendi! 

Cumhurbaşkanlığı seçimini daha aday belirlerken kaybeden muhalefet, şimdi yeni sistemin getirdiği bu açılımı kullanarak Erdoğan’a parlamento üzerinden darbe yapmaya hazırlanıyor.  

* 

Albayrak Türkiye’ye ikinci bir “7 Haziran” felâketi yaşatabilme ihtimali yüksek olan bir söylemi işte bu gerekçeleri de göstererek ayıplıyor. 

Şer cephesinin Erdoğan’ı devirme aşkının kuru bir intikam hırsından ibaret olmadığına işaret ediyor. 

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar