REKLAM

İnternet reklamcılığı uçuşa geçti!

internet reklam pazarı Türkiye'de 12 Milyon Dolar bir hacme sahip. IAB Başkanı Stuart internet reklamcılığının büyüme hızındaki artışı gözler önüne serdi.

İnternet reklamcılığı uçuşa geçti!

IAB Başkanı Greg Stuart, internet reklam pazarının ABD'de 12 Milyar, Türkiye'de ise 12 Milyon Dolar bir hacme sahip olduğunu belirterek, internet reklamcılığının büyüme hızındaki artışı gözler önüne serdi.

Merkezi ABD'de bulunan Interactive Advertising Bureau'nun - IAB Başkanı Greg Stuart, internetin reklam veren için avantajlı mecralardan biri olduğunu söyledi. Her 1 dolarlık tanıtım yatırımının farklı mecralarda geri dönüşü değerlendirildiğinde internetin yüksek geri dönüşüm gösterdiğini vurgulayan Stuart, "ABD'de bir kamyon şirketi reklam bütçesinin bir kısımını televizyondan internete kaydırdı ve büyük bir satış artışı sağladı" dedi.

Hızlı Büyüdü

Stuart, ABD'de internet reklamı pazarının geçtiğimiz bir yılda yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 50 büyüdüğünü söyledi. İnternet reklamı pazarının ABD'de 12 milyar dolar, Türkiye'de ise 12 milyon dolarlık bir hacme sahip olduğuna dikkat çeken Stuart, "İnternet reklamı pazarında büyük potansiyel var, hızlı büyüme olacak" dedi. İnternet kullanan sayısında hızlı artış olmasına rağmen, internete verilen reklamların aynı oranda artmadığına dikkat çeken Stuart, "Reklam pazarlamacıları ve yöneticiler hálá eski alışkanlıklarıyla davranıyorlar ve internete yeterince reklam vermiyorlar" diye konuştu.

3.5 Milyon Kullanıcı

Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 10 milyon, interneti sürekli ve uzun süre kullanan sayısının ise 3.5 milyon olduğunu hatırlatan Stuart şunları söyledi: "Türkiye gibi internet kullanımının henüz başında olan ülkelerde de internet reklamı konusunda büyük şans var. Çünkü bu ülkelerde internet kullanımı hızla artıyor. Üstelik bazı kişiler internet tutkunu haline geliyor ve internet başında uzun saatler geçiriyor.Bu da internetin Türkiye'de ki potansiyelini gösteriyor."

Herkes Reklam Verebilir

Stuart, internete reklam vermenin bir başka avantajının da maliyet olduğunu dile getirdi. İnternete reklam vermek için çok büyük mali kaynağa gerek olmadığını vurgulayan Stuart, "İnternet küçük işletmelerin de uluslararası tanıtım yapabileceği bir mecradır, bu da işini geliştirmek isteyen küçük yatırımcılar için büyük avantajdır" dedi.

IAB Türkiye Kurulacak

Interactive Advertising Bureau'nun Türkiye'de kurulması için de çalışmalar yapıldığını kaydeden GregStuart, "Biz tıpkı ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de internet üzerinden yapılan reklamların belli bir standarda oturmasını istiyoruz" dedi. IAB'nin internet mecrasına verilen reklamların düzenini sağladığını, henüz yeni oluşan bu alanda standartların oturması için çalıştığını belirten Stuart, "Türkiye henüz çok yeni olan bu alanda gerekli düzenlemeleri yapıp, diğer ülkelere göre öne geçecektir. Türk insanı yenliğe çok açık internet reklamcılığı Türkiye'de çok tutacak" diye konuştu

(Hürriyet USA)

ÇOK OKUNANLAR