GÜNDEM

Norveç TGRT Haber'i yasaklattı

Norveç devleti, çocuk ticareti yapan şirket, yani Barnavernet, TGRT tarafından yapılan haberin YouTube’a yüklenen videosunu yasaklattı.

Norveç TGRT Haber'i yasaklattı

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Batı'nın iki yüzlülüğünü anlatan harika bir yazıyı kaleme aldı.

Fuat Uğur, geçtiğimz gün yazdığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenmiş ve Barnavernet adlı şirketin çocuk başına devletten yüklü bir miktarda para aldığını vurgulamıştı.

Fuat Uğur'un bu yazısının henüz mürekkebi kurumadan Norveç hükümeti skandal bir karara imza atarak, telif hakkını bahane ederek insanlık ayıbı içeren videoyu YouTube'dan kaldırttı.

Fuat Uğur bugünkü yazısında Norveç'in iki yüzlülüğünü şöyle anlattı:


Norveç, TGRT’nin haberini yasaklattı

Geçen salı bir yazı kaleme aldık ve yayınladık gazetemizde. Başlığı da “Cumhurbaşkanımız Stine’ye sahip çıkamaz mı?” şeklindeydi. (*)
Norveç’te, çocuk esirgeme kurumu altındaki Barnavernet adlı şirket (Çünkü borsada işlem görüyor), çocuk başına devletten yüklü miktarlarda para aldığı için göçmen ya da Norveç orijinli dinlemiyor, ne kadar çocuk varsa topluyor, ailelerinden koparıyor. Düşünün, Norveç’teki 40 çocuktan biri bu kurumun elinde. Resmen çocuk ticareti yapıyorlar. Bu şirketin iki çocuğunu elinden aldığı anneleri Stine Gulbrandsen de üç gün önce açlık grevine başladı.
Yazımda Batı'nın Nuriye Gülmen gibi defalarca terör eylemleri nedeniyle hapse girip çıkmış bir kadının açlık grevi üzerinden Türkiye’ye “Demokrasi ve insan hakları” kavramlarıyla yüklendiğini hatırlattıktan sonra Stine Gulbrandsen’in dramını anlattım.
Ben de bu yüzden Cumhurbaşkanımız Stine’ye sahip çıkamaz mı diye seslendim. Yani Batı’nın bu ikiyüzlülüğünü, Nuriye Gülmen’e sahip çıkarken Stine Gulbrandsen’e kör, sağır ve dilsiz olmasını gündeme getirebiliriz diye düşünmüştüm.
Düşünüp duruyoruz işte. Ama duyan yok.
Ama Batı öylesine demokrasi çifte standardına sahip ki. Bunu bir kez daha ispat etti. Norveç devleti ve bu çocuk ticareti yapan şirket, yani Barnavernet, Tuplu adlı bir televizyon şirketinin aracılığıyla benim yazımın üzerinden TGRT tarafından yapılan haberin YouTube’a yüklenen videosunu yasaklattı.
Durum bundan ibarettir. Batı bize fırsatları altın tepside sunuyor, biz de köpekle mütekabiliyet arıyoruz.

Fuat Uğur'un yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar