TV HABER

N'oldu sizin vicdanınıza Şükran Hanım

Ergenekon dava süreciyle ilgili Salih Tuna-Şükran Soner arasında 'Vicdan' polemiği:

N'oldu sizin vicdanınıza Şükran Hanım
GAZETECİLER.COM - A Haber'de Özge Özsağman'ın sunduğu 'Pazartesi Sendromu'nun Yeni Şafak Gazetesi Yazarları Ali Bayramoğlu, Salih Tuna, Radikal Gazetesi Yazarı Avni Özgürel ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner'i konuk etti.

Turgut Özal'ın adli tıp raporu, Taraf Gazetesindeki istifa depremi ve Ergenekon Davası'ndaki son sürecinin tartışıldığı programa Şükran Soner ile Salih Tuna arasındaki polemik damgasını vurdu. Salih Tuna; Ergenekon davası ile ilgili olumlu bir cümle kuramayacağını, çünkü kurgulamasının yanlış olduğunu dile getiren Soner'e "sizin vicdanınıza ne oldu?" diye sordu.

İşte Pazartesi Sendromunda yaşanan vicdan polemiğinin detayları:

Şükran Soner: Ceza hukukunun olmazsa olmaz ilkesi sözlü olması ve delil değerlendirmesidir. Bu davada delil değerlendirmesi yapılmadı.

Salih Tuna: Bu davayla ilgili tek bir olumlu cümle kurar mısınız?

Şükran Soner: Kuramam, çünkü kurgulaması yanlış.

Salih Tuna: Tek cümle yok mu?

Şükran Soner: Terslik tutuklama gerekçesinden başlıyor. Terör örgütü üyeliği ve destekçiliği deniyor, kanıt gösterilmedi.

Salih Tuna: İlk kez Türkiye vesayet rejimiyle yargı yönünde hesaplaştı. Bunu da mı söyleyemiyorsunuz?

Şükran Soner: TBMM Darbe Raporu'nun siyaseten darbeleri mahkûm etmekte daha çok işe yarayacağını düşünüyorum. Çünkü sonuç doğurmuyor.

Salih Tuna: Şükran Hanım'ı öteden beri sevimli bulurum, fikrini değiştirmez ama bu gece olumlu bir cümle beklemiştim.

Şükran Soner: Ceza hukukunun adı üstünde ceza vereceksiniz. O suçla ilgili kanıtlarınızı koyarak ceza vermeniz gerekiyor. Ama siz kanıt koymadan yargılıyorsunuz.

Salih Tuna: Yapmayın Allah aşkına! Kamyon kamyon kanıt var.

.....

Salih Tuna: Usul hatalarını hep yazıyoruz. Bir olumlu cümleniz bile yok. Ne oldu sizin vicdanınıza? O kadar işkencelerden, faili meçhullerden geçildi. Bir cümleniz yok.

ÇOK OKUNANLAR