GÜNDEM

Ünlü spiker CBS'ten ayrılacağını duyurdu

CBS televizyonuna 5 yıl önce transfer olan Katie Couric, çalıştığı kurumdan ayrılacağını duyurdu.

Ünlü spiker CBS'ten ayrılacağını duyurdu
CBS ile 5 yıllık mukavelesi Haziran ayında dolacak olan 54 yaşındaki Katie Couric, çalıştığı kurumdan ayrılacağını doğruladı.
 
CBS televizyon kanalında ana haber sunan Couric, bu göreve gelmesiyle birlikte Amerika da ulusal düzeyde ve büyük bir TV kanalında ana haber spikerliği yapan kadın spiker olmakla tarihe geçti. Couric, CBS'ye transfer olmadan önce 15 yıl süreyle NBC televizyonunda sabah programlarını sundu. CBS televizyonuna 2006 yılında yıllığı 15 milyon dolara transfer olan Couric, çalıştığı kurumda akşam haberlerinin anchorluğunu yapmanın dışında pazar günleri sabah haber oturumu ile ünlü '60 Dakika' programını da zaman zaman sunuyordu.
 
Haziran ayından sonra ne yapacağı konusunda bilgi vermeyen Couric'in iddialara göre yine ulusal televizyonlardan birisinde gündüz 'talk show' programını sunacağı ileri sürülüyor. Couric'ın sunduğu akşam haberleri rating sıralamasında NBC ile ABC den sonra üçüncü sıradaydı. Alanında birçok ödül alan Couric'in hafızalarda bıraktığı en önemli başarısı 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti başkan yardımcısı adayı Sarah Palin ile mülakatı oldu.
 
CİHAN
ÇOK OKUNANLAR