TV HABER

Niye Müge Anlı'ya itiraf ediyorlar?

Müge Anlı'nın ATV'deki programında bugüne kadar birçok suçlu işledikleri suçu itiraf etti. Son itiraf yeni bir tartışma başlattı...

Niye Müge Anlı'ya itiraf ediyorlar?

Müge Anlı'nın ATV'deki 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programında bugüne kadar birçok suçlu işledikleri suçu itiraf etti. Son itiraf yeni bir tartışma başlattı:

Suçlular neden emniyet ve savcılığa gidip itirafta bulunmuyor da Müge Anlı'ya itiraf ediyorlar...

Son olarak 14 Ekim günü Manisa'da kaybolan 3.5 yaşındaki Irmak Kupa isimli çocuğu vahşice katleden kişi, Müge Anlı'nın programında bu vahşeti soğukkanlılıkla anlattı.

Bu 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' isimli programdaki ilk suç itirafı değildi. Peki Müge Anlı bu itiraflar nasıl gerçekleşiyor? Suç işlemiş kişiler neden böyle canlı yayınlara çıkmayı kabul ediyor?

Türkiye Psikiyatri Derneği eski başkanı Şeref Özer, bunun iki nedeni olabileceğini söylüyor; "Biri zanlıları programa çıkartan durum, diğeri ise onlara bu itirafları yaptıran durum".

Özer, Manisa örneğindeki gibi zanlıların, programlara çıkış sebebinin, 'bilinçle' ilişkili olduğunu söylüyor. Özer bu kişilerin, "Eğer bu programa çıkmazsam çevrem suçlu olduğumu düşünür" psikolojisi ile bilinçli bir şekilde karar alarak bu programlara katıldıklarını ifade ediyor.

Şeref Özer, suç işlemiş kişilere böyle itirafları yaptıran durumun ise psikiyatri biliminde, "bilinç dışı hareketler" olarak tanımlandığını söylüyor. Kişinin, işlediği suçun baskısından kurtulmak için "bilinci dışında" hata yapmaya yönelebildiğini, cezalandırılmak isteyebileceğini anlatıyor.

Özer, canlı yayınların da zanlılar üzerinde 'polis sorgu odası baskısı yaratabildiğinin' altını çiziyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar