GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Nilgün Balkaç

Balkaç, en azından onlarca insanın ölümüne konu olan facialar karşısında bürokrat değil gazeteci gibi davranmayı deneyebilir.

Nilgün Balkaç
GAZETECİLER.COM
Televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri bürokrasi ve siyasi erk karşısında öyle zorlayıcı ya da sorgulayıcı bir tutum içinde olmazlar. Ancak NTV'nin Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç bu durumu fazla abartıyor anlaşılan...

NTV Ankara stüdyolarında sık sık siyasetin ve hükümetin ağır toplarını ağırlayan Balkaç son olarak AKP sözcüsü Hüseyin Çelik'i konuk etti. Baklaç, kısa süre önce de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i ağırlamıştı. Bakan'ın Uludere üzerine yaptığı açıklamalar infial yaratırken Taraf'ın odun resmi koyarak yayınladığı açıklamalar da o programda yapılmıştı. Bakan Şahin'in açıklamaları karşısında susmakla yetinen ve akıllara gelen onca sorudan tek birini dahi sormayan Balkaç aynı performansı Hüseyin Çelik'ten de esirgemedi.

Urfa'da 13 mahkumun ölümüyle sonuçlanan faciayı soran Balkaç sonra sahneden çekildi ve ekranı
Hüseyin Çelik'e teslim etti. Çelik, ülkenin yeni cezaevlerine ihtiyacı olduğunu ama muhalafetin buna izin vermediğini, istismar ettiğini savunup uzun uzun muhalefeti eleştirdi. Sonra da hükümetin vatandaşına verdiği değeri, bu konudaki hassasiyetini anlattı dakikalarca. Bu süre boyunca Balkaç sadece sustu. Aynı cezaevindeki kapasite sorunu ve koşullara dair 6 ay önceden gelen şikayetler, ilgili BDP'li vekilin açıklamalarını, sivil toplum örgütleri ve avukatların girişimlerini falan hatırlatmadı. Onca uyarı ve girişime karşın neden en ufak bir tedbir alınmadığını sormadı. Çelik anlattı, Balkaç dinledi...

Nilgün Balkaç, Uludere'de 34, Urfa'da 13 insanın ölümünü konu alan bu röportajda yetkili isimlerle konuşurken üç maymunu oynamaktan çok daha iyisini yapabilir. Mesela soru sorabilir, dolaşımda olan yorum ve iddiaları hatırlatabilir. Tamam normalde zaten yapmıyor ama en azından onlarca insanın ölümüne konu olan facialar karşısında bürokrat değil gazeteci gibi davranmayı deneyebilir. Bize de kendisini eleştiri değil övgüyle günün televizyoncusu seçme şansı sunmuş olur..


ÇOK OKUNANLAR