GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca uyardı: AK Parti bundan büyük zarar görür

Nihal Bengisu Karaca seçim sonuçlarının ardından çıkan asılsız haberlere ve sosyal medyadaki manipülatif yorumlara tepki gösterdi.

Nihal Bengisu Karaca uyardı: AK Parti bundan büyük zarar görür

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Nihal Bengisu Karaca, önceki gece bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada sandıklarla ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi. 

Sandık görevlilerinin gözaltına alındığı gibi asılsız haberlerle sosyal medyada tepkilere neden olan bu tür sorumsuzlukların AK Parti'ye zarar verdiğini ifade eden Nihal Bengisu Karaca şunlara dikkat çekti:

"AK Parti lehine maslahat gözeteceğim, onun faydasına ve lehine bir şey yapacağım kaygısıyla fiili durum yaratmaya çalışanlar oldu ve bu AK Parti tarihçesine yakışmayan bir tutum oldu. Ömer Çelik de AK Parti'nin ismine, demokrasi tarihinde verdiği mücadeleye bu tür ithamların yakışmayacağını gördü ve tedbir alma ihtiyacı duydu bence."

PARTİ BUNDAN ZARAR GÖRÜR

Siz sandık müşahitleri gözaltına alındı derseniz, sokakları kışkırtmaya yönelik, tahrike yönelik işler yaparsanız eğer es kaza sizin niyetinizinden sapar ve gerçekleşirse böyle bir şey... Sorumsuzlukla da yapılmış olabilir bu ama sizin sorumsuzluğunuzun sonucu sandıktan çıkan sonucu o ya da bu parti lehine çarpıtırsa bu elbette AK Parti'ye zarar verir.




NELER OLMUŞTU?

YSK’nın kesinlik kazanmayan rakamlarına göre İstanbul'da Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu kazanmış AK Parti sandıklarda usulsüzlük olduğu iddiasıyla YSK'ya başvurmuştu.

İtiraz süreci henüz başlamışken, önceki akşam sosyal medyada asılsız haberlerin dolaşması tepkilere neden oldu. Önce “30 sandık başkanının gözaltına alındığı”, sonra da Twitter'da “YSK’nın tüm İstanbul’da oyları yeniden sayacağı” ileri sürüldü.  

Bu haberilerin yayılmasının ardından önce YSK, yeniden sayım olmadığını açıkladı; ardından da İstanbul Valiliği sandık başkanlarının gözaltına alınmadığını duyurdu.
İlerleyen saatlerde de Ömer Çelik'ten bir açıklama geldi.


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar