GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca yazdı: Diriliş Ertuğrul Akşener'e mi yaradı?

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Diriliş Ertuğrul dizisinin, Erdoğan’dan çok Meral Akşener’e yaradığını öne sürdü.

Nihal Bengisu Karaca yazdı: Diriliş Ertuğrul Akşener'e mi yaradı?

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Diriliş Ertuğru'daki Kayı Boyu bayraklarının AK Parti sempatizanları tarafından çokça paylaşıldığını ama bugün bu durumun Meral Akşener'e yaradığını savundu.

Nihal Bengisu Karaca "Kim derdi ki Osmanlı tarihindeki Ertuğrul’dan çok Erdoğan’ın diriliş kavramına yüklediği anlamı anlatan Diriliş Ertuğrul dizisi, Erdoğan’dan çok Meral Akşener’e yarayacak?" dedi.

İşte Nihal Bengisu Karaca'nın bugünkü yazısından bir bölüm:

Diriliş Ertuğrul Akşener’e mi yaradı?
 

İYİ Parti’nin adı, partinin kendisinden çok tartışıldı. Tartışma önce tahfif ve alay etme şeklinde gerçekleşti. Anlaşılan ilk başta söz konusu ismin kolektif bilinçdışında nereyi harekete geçirdiği, görsel hafızası kısa süreli olanları bile 12’den vuracak mesajlar ilettiği hesap edilemedi. Oysa partinin ismi hem uzak hem de yakın tarihi referans alması bakımından usta işiydi. 12. yüzyılda Anadolu’ya gelerek Osmanlı’nın kuruluşunu gerçekleştiren Kayı Boyu’nun malum amblemi, Diriliş Ertuğrul sayesinde popüler olmuş, bir dönem sosyal medya profil fotoğrafı yerine “IYI” yazan bayraklardan geçilmez olmuştu. O dönem bu hesaplarla epey ilgilenmiştim. AK Partili değillerdi, bildik ülkücülerden değillerdi. Hatta Osmanlı ile bağ kurdukları bile söylenemezdi. Bilakis, “Arap Müslümanlığı Türkiye’yi bu hale getirdi, özümüze dönelim, muhtaç olduğumuz kudret Türklüğün İslam’la tanışmamış versiyonundadır”kafasında kişilerdi. Aynı amblem bijuteri dükkânlarında satıldı; hatta 2016 yılı boyunca güvenlikçilerin, Özel Harekâtçıların pazıbentlerinde görüldü. Fark edilince, üniformalara bu tür rozet arma çıkartmalar eklenmesi yasaklandı. Yasağın üzerinden aylar sonra ise parti ismi olarak gördük“IYI”yi, yani “Kayı”yı.

Kaderin tuhaf bir mantığı var. Kim derdi ki Osmanlı tarihindeki Ertuğrul’dan çok Erdoğan’ın diriliş kavramına yüklediği anlamı anlatan Diriliş Ertuğrul dizisi, Erdoğan’dan çok Meral Akşener’e yarayacak?

İlginç değil mi? Sen sadece bir kapı açıyorsun, ama oradan kimin gireceğini asla tahmin edemiyorsun..

Nihal Bengisu Karaca'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar