GÜNÜN MUHABİRİ

Nevsal Elevli

Milliyet

Nevsal Elevli

Londra merkezli sivil toplum kuruluşu Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) Türkiye 'den akil insanların katılımıyla Birleşik Krallık ve İrlanda'ya bir gezi düzenledi. Varlık amacını 'barış ve demokrasinin inşası için kamusal diyaloğa katkı sağlamak, taraflara karşılaştırmalı çalışmalarda bulunma imkânı sağlamak' olarak belirten DPI'in gezisinde İngiltere ve İrlanda'da IRA deneyimine yönelik temas ve eğitimler gerçekleştirildi.

Geziye katılan akil insanlardan Kadir İnanır, Türkiye'ye barış gelene kadar en önde yer alacağını söyledi.

Milliyet gazetesi Londra Temsilcisi Nevsal Elevli'nin haberine göre, Birleşik Krallık'a bağlı Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast ve İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'e gerçekleştirilen ziyaret Kuzey İrlanda barış sürecini mercek altına alıyor. Programı Türkiye'de Kürt meselesinin demokratik yollardan çözümü için önemli kılansa katılımcıların akil adamlar olması...

Etyen Mahçupyan, Ali Bayramoğlu, Oral Çalışlar, Kadir İnanır, Vahap Çoşkun, Ahmet Faruk Ünsal, Öztürk Türkdoğan, Yusuf Şevki Hakyemez, Erol Katırcıoğlu, Avni Özgürel gibi akil insanların yanı sıra geziye Başbakanlık müşaviri Sevinç Özcan, akademisyen Nazan Haydari Pakkan da katıldı. Akil adamlar grubunun karşılaştırmalı çalışma ziyareti 4 gün sürecek.

Deneme

Nevsal Elevli bu dikkat çeken haberiyle günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR