RÖPORTAJ

Nevşin Mengü: 'Beğenmeyen hanım kız izlesin'

Tarzımı çok yadırgayan da oluyor, “Ne ukala kadın bu böyle” diye. Dediğim gibi tek kanal dönemi değil, zapla canım kardeşim. Göz süzen hanımkız izle o zaman sen.

Nevşin Mengü: 'Beğenmeyen hanım kız izlesin'

GAZETECİLER.COM  - CNN Türk'ün ekran yüzlerinden Nevşin Mengü kimi zaman ekrana telefonla konuk aldığı politikacıya, kimi zaman sunduğu haberin kendisine kimi zaman da izleyiciye karşı çıkışlarıyla isim yapan bir televizyoncu..

BEYAZ TÜRK DEĞİLİM, CHP'Lİ DE DEĞİLİM

Mengü, önceki röportajlarında "Ben tipten kaybediyorum aslında" diyerek Beyaz Türklere benzediğini kabul eden ancak kesinlikle beyaz Türk olmadığını, hatta babasının aksine CHP'li bile olmadığını söylüyordu.

BEĞENMEYEN HANIM KIZ İZLESİN

Asabi çıkışlarıyla tanınan Mengü şimdi de  Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın dergisi Journo'ya konuştu. Dergiye verdiği röportajda 'atarlı' lakabının hakkını vererek konuşan Mengü "Beğenmeyen hanım kız izlesin" dedi.

Burcu Karakaş'ın yaptığı röportaj TGS'nin dergisi Journo'nun kapak dosyası oldu.

İşte Karakaş'ın sorularından bir kısmı ve Nevşin Mengü'nün yanıtları:

TOPLUM NEYSE MEDYASI DA O

Mesleğe başladığından bu yana, medyadaki ataerkil-liğin kırıldığını düşünüyor musun?

Medya uzaydan gelmiyor ki. Toplum neyse medya o. “Eşit işe, eşit ücret” sevgili Burcu. Önce bunun mücadelesi verilmeli. "Medyada şu kadar kadın müdür var” diyoruz, hangisi erkek meslektaşı kadar ücret alıyor Allah aşkına? Bakarsan medyada kadın çok, niye çok? Yahu ucuz iş gücü de ondan.

Bu vesileyle maruz kaldığın bir ‘itham’ı da sorayım: “Erkek gibi haber sunmak” ne demek?

Bilmem, diyene sormak lazım. ‘Hanımkız’lar sevilir ya bu topraklarda, az konuşan, göz süzen, kırıtan, onu diyorlar herhalde. Tarzımı çok yadırgayan da oluyor, “Ne ukala kadın bu böyle” diye. Dediğim gibi tek kanal dönemi değil, zapla canım kardeşim. Göz süzen hanımkız izle o zaman sen.

ÇOK OKUNANLAR