RÖPORTAJ

Nejat İşler bir yıl sonra ilk kez konuştu!

Oyuncu Nejat İşler şimdilerde Gümüşlükspor başkanı... Uzun bir aradan sonra konuşan Nejat İşler'in gündemi futbol.

Nejat İşler bir yıl sonra ilk kez konuştu!
Geçirdiği rahatsızlık sonrası Bodrum Gümüşlük'e yerleşen ve medyadan uzak bir hayat yaşayan Nejat İşler bir yıl sonra ilk kez Yeni Yüzyıl gazetesinden Işıl Cİnmen'e konuştu.

Gümüşlükspor’un başkanı Nejat İşler, yeni mesleğini anlattı. "Kimi transfer etmek isterdin?" sorusuna ise Ronaldo, Messi ve Arda Turan isimlerinden Arda Turan'ı seçerek cevap verdi.

İŞTE O RÖPORTAJDAN BİR BÖLÜM:

Sevdin mi yeni mesleğini?

Nejat: Çok.

Ne kattı hayatına?

Nejat: Bazı günler 12-15 yaş ve A Takım aynı anda sahada oluyorlar. Boy sırasında, formalarıyla 100 küsur futbolcu düşün. Sakin bir şekilde oyunlarını oynuyorlar, gözlerini dört açmış hocalarını dinliyorlar. Disiplin içindeler, konsantreler. İnsan acayip mutlu oluyor, ağlayası geliyor.



Sen nasıl başkan oldun?

Nejat: Buraya yerleştiğimden beri bu takımın taraftarıydım. Geçen yıl takımla maça da çıkmıştım. O sıralarda takımın finansını Gümüşlük Belediyesi sağlıyordu. Tüm belediyeler kaldırıldı, Gümüşlük de gitti; hepsi Bodrum'a bağlandı. Böylece para kalmadı. Takımla ilgilenen bakkal bir arkadaşım, "Takımı bu sene çıkaramayacağız herhalde" dedi. "Çıkarırız" dedim. Parayı aramızda topladık. Zor bir dönemdi, yalnız kaldığımızda kim yanımızdaysa onlarla devam ettik. Çocuklara yol paralarını bile veremeyebileceğimizi söyledik. Çocuklar, "Para sorun değil" dedi, hepsi oynadı. Hem de öyle bir oynadılar ki son maçı kaybetmeseydik şampiyon olacaktık. O dönemki yöneticiler, "Bu işler sen gelince oluyor. Ekibini kur, gel" dediler. Geldim. Daha çok yeni, bir yıl olmadı.

O Arda buraya gelecek!

Hayali olarak bir transfer alsanız Ronaldo mu, Messi mi, Arda Turan mı olurdu?

Nejat: Ben Arda'cıyım. Hem aynı dili konuşuyoruz, çocuklarla iletişimi de iyi olur. Başarı odaklı değil de, hangisi çocuklar için daha çok işe yarar diye düşünürdüm.

ÇOK OKUNANLAR