GÜNDEM

Nedim Şener gazeteciliğin düştüğü içler acısı durumu yazdı

Posta yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Türk medyasının düştüğü acıklı durumu köşesine taşıdı..

Nedim Şener gazeteciliğin düştüğü içler acısı durumu yazdı

Posta yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Türk medyasının en güvenilmez kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Nedim Şener, Kadir Has Üniversitesi’nin “Türkiye Sosyal- Siyasal Eğilimler Araştırması”nı köşesine taşıyarak halkın sadece yüzde birinin gazeteciliği prestijli meslek olarak gördüğünü vurguladı.

Nedim Şener, yazısında "Türkiye’de en güvenilen kurum yüzde 62.3 ile polis, yüzde 60.8 ile jandarma, yüzde 60.0 ile ordu, yüzde 56.5 ile Cumhurbaşkanlığı, yüzde 56.0 ile TBMM, yüzde 54 ile hükümet, yüzde 49.4 ile yargı. Medya ise yüzde 37.3 ile en az güvenilen kurum. Başka söze gerek var mı?" ifadelerini kullandı.

İşte Nedim Şener'in bugünkü yazısından bir bölüm:

Gazeteciliğin prestiji yüzde 1

Sizce Türkiye’de en prestijli meslek hangisidir? Kadir Has Üniversitesi’nin “Türkiye Sosyal- Siyasal Eğilimler Araştırması” bu sorunun cevabını vermiş.

Türkiye genelinde 26 ilde 18 yaş üzeri bin kişiyle 11 Aralık 2017-7 Ocak 2018 arasında yüz yüze yapılan ankete göre en prestijli meslek yüzde 55.7 ile tıp doktorluğu.

Prestijli ikinci meslek yüzde 26.5 ile hakimlik. Onu yüzde 23.4 ile avukatlık, yüzde 22.1 ile üniversitede profesörlük, yüzde 20.3 ile öğretmenlik izliyor. Bu veriler araştırma kitapçığının 91’inci sayfasında yer alıyor.

En prestijli 15 meslek sıralaması yüzde 5.6 oranındaki sporcuyla bitmiş.

Sayfanın kenarında “Yüzde 5.6 altındaki değerler grafiğe dahil edilmemiştir” notunu gördüm. Araştırma ekibine ulaştım listenin kaç mesleği kapsadığını sordum.

Sormaz olaydım! Meğer 36 meslek ile ilgili görüş sorulmuş, gazetecilik de bunlardan birisi. Ve gazetecilik en prestijli meslekler arasında 26’ncı sırada.

Halkın ancak yüzde 1’i gazeteciliği prestijli meslek olarak görüyor.

Nedim Şener'in yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar