KİTAPLIK

Nedim Şener'in kitabına 'siyasi sansür'

Nedim Şener'in "Hayırsever Terörist! Yasin El Kadı" kitabının reklamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmedi. İşte kabul edilmeyen o ilan

Nedim Şener'in kitabına 'siyasi sansür'
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Gazeteci Nedim Şener'in 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda da ismi geçen Yasin El Kadı hakkında kaleme aldığı "Hayırsever Terörist! Yasin El Kadı" kitabının reklamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmedi.

El Kaide'ye destek verdiği gerekçesiyle dünya teröristler listesinde ismi geçtiği dönemde Başbakan Erdoğan'la görüşen Yasin El Kadı, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla birlikte tekrar gündeme gelmişti. Yasin El Kadı, AK Parti'ye yakın iş adamlarıyla kurduğu ilişkiler nedeniyle medyada sık sık adından söz ettiriyor.

Gazeteci Nedim Şener, Yasin El Kadı'nın ilişkilerini son kitabında detaylarıyla işledi. Şener'in, Destek Yayınları'ndan çıkan "Hayırsever Terörist! Yasin El Kadı" kitabı için yayın evi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait bilbordlara reklam vermek istedi. 

İŞTE BELEDİYENİN GEREKÇESİ

Destek yayınları Koordinatörü Orhan Gökdemir, kitapla ilgili İBB bilbordlarına reklam vermek istediklerini, ancak İBB'nin "kitap siyasi içerikli" denilerek reklam taleplerinin reddedildiğini söyledi.

İŞTE YAYINEVİ'NİN ASMAK İSTEDİĞİ VE KABUL EDİLMEYEN AFİŞ

Deneme

DESTEK YAYINLARI BUNU DAHA ÖNCE DE YAŞAMIŞTI

Daha önce de Zülfü Livaneli'nin Engereğin Gözündeki Kamaşma isimli romanından uyarlanan ve Destek Yayınları tarafından basılan Harem isimli çizgi roman için "erotik içerikli" denilerek reklam başvurusunun reddedilmişti.

Yaşananlar, medyada haber olduğu zaman, Belediye yetkilileri ilanın üzerini siyah bantlarla kapatılarak asılmasına razı olmuşlardı.

Benzer bir şekilde Gazeteci yazar Mustafa Hoş'un Abluka isimli kitabı da sansüre takılmış,  Belediye bu kitabın tanıtımını da yapmayı kabul etmemişti.

ÇOK OKUNANLAR