MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener, Hrant mesajıyla tahliye oldu

‘Hrant için adalet’ diyen Nedim Şener de aynı sözlerle Silivri’den ayrıldı.

Nedim Şener, Hrant mesajıyla tahliye oldu
GAZETECİLER.COM
Sürpriz tahliye kararlarıyla özgürlüğüne kavuşan gazeteci Nedim Şener'in cezaevinden çıktığı anlar canlı yayınla ekranlara yansıdı. Kameraların karşısında ilk açıkmalasını yapan Nedim Şener de Ahmet Şık gibi hapisteki gazetecileri hatırlattı ve mücadeleye devam mesajı verdi.

BÜTÜN AMACIMIZ HRANT'IN KANINI YERDE BIRAKMAMAK

"Hrant için adalet diyerek girdim, Hrant için adalet için diyerek çıkıyorum" diyen Şener, "Çünkü Hrant için adalet sağlanmadığı sürece Türkiye’de adaletten, basın özgürlüğünden ve güvenlikten bahsedemeyiz. Hrant’ı katleden karanlık güçler bugün bizim özgürlüğümüzü tehdit ediyor. Gazeteciliği tehdit ediyorlar ama başarılı olamayacaklar" şeklinde konuştu.

Bazı kurumların Hrant Dink cinayetini karartma çabaları karşısında gazeteciliğin bu cinayeti aydınlatmak için didindiğini söyleyen Şener, "Beni önce 30 yıl hapisle yargıladılar sonra da bir komployla hapse attılar. Ama özgürlük savaşçılarının ve dünyanın sayesinde özgür kaldık. Bundan sonra bütün amacımız meslektaşımız Hrant’ın kanını yerde bırakmamak olacak" dedi.

YİNE HRANT HABERİ YAPIP SİZİ ŞAŞIRTACAĞIM

Şener, 'ilk ne haberi yapacaksın?' sorusu karışısında, "Yine Hrant Dink haberi yapacağım ve sizi şaşırtacağım" derken, 'En çok neyi özledin?’ sorusuna da, "Kızımı okula götürmeyi" yanıtı verdi ve o sırada araya giren eşi, "Hadi çocuk bekliyor" diyerek Şener’i yine açıklama yapacağı diğer basın ordusunun olduğu bölgeye yöneltti.

Şener burada da, "Asla yalan söylemedim, her zaman gerçeğin peşinde oldum ve bunu paylaştım. Böyle de devam edecek. Sizden ricam, Hrant Dink cinayetine karışanların yagılanması için elimizden geleni yapmamızdır. Beni önce yargıladılar sonra da hapise attılar ama başarılı olamadılar. Gerçek hapsedilmez" şeklinde konuştu.

TARAFSIZ BÖLGE'DE AHMET HAKAN'A KONUŞTU

Şener tahliye sonrası ilk kez CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge'ye katıldı. Şener, Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlarken 'Eşim terörist olmadığını biliyordu ama çocuğumdan utandım. ' dedi.

ÇOK OKUNANLAR