GÜNDEM

Nazlı Ilıcak'tan Nagehan Alçı'yı kızdıracak savunma!

Gazeteci Nazlı Ilıcak, bir gün önce kendisine kefil olan Nagehan Alçı'ya Bank Asya kredisiyle gönderme yaptı.

Nazlı Ilıcak'tan  Nagehan Alçı'yı kızdıracak savunma!

15 Temmuz darbe girişimi öncesi "subliminal mesaj verdikleri" iddiasıyla tutuklanan Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması görülmeye başlandı.

Dava kapsamında Altan kardeşler ve Ilıcak’a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.

NAZLI ILICAK: BEN BANK ASYA'DAN KREDİYLE VİLLA MI ALDIM?

Duruşmanın başlamasının ardından Nazlı Ilıcak'a söz verildi. Nazlı Ilıcak, Nagehan Alçı'yı isim vermeden işaret ederek "Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım?" dedi.

Nazlı Ilıcak duruşmada şöyle ifade verdi:

"3 ay önce sizi suçsuzluğuma ikna edebildiğimi sanmıştım. Ama somut delil var diyerek tahliye etmediniz. Ancak bu somut delilleri sunmadınız. Benim darbeye teşebbüs ettiğimin somut delilleri ne olabilir diye üç aydır düşünüyorum. Benim darbeyi önceden bildiğimi, darbeye nasıl zemin hazırladığımı, niçin darbe yapmak isteyebileceğimi de kanıtlamak zorundasınız. Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil. Ben hiçbir zaman menfaat peşinde olmadım. Zekeriya Öz'le kartopu fotoğrafı, Bugün gazetesinden aldığım 15 aylık maaş darbeye teşebbüsün somut delili midir? Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla 'darbenin aslî unsuru' olmuşum."

NAGEHAN ALÇI NE DEMİŞTİ?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bir dönem birlikte program yaptığı FETÖ tutuklusu gazeteci Nazlı Ilıcak için tahliye çağrısı yaptı.

Ilıcak’ın yarın (19 Eylül 2017) görülecek duruşmada tahliye edilmesi gerektiğini belirten Alçı, “Evet o hep sonuna kadar bu örgütü savundu, Fethullah Gülen’in karanlık yüzünü göremedi. Fakat şimdi çok pişman. Gülen’den nefret ediyor” dedi.

Nagehan Alçı dünkü köşe yazısında özetle şunları yazmıştı: 

“Nazlı Ilıcak’la 2013-2014 döneminde çok program yaptık, Gülenistlerin darbeci bir çete olup olmadığına dair çok kavga ettik. Evet o hep sonuna kadar bu örgütü savundu, Fethullah Gülen’in karanlık yüzünü göremedi. Fakat şimdi çok pişman. Gülen’den nefret ediyor. 1 yılı aşkın süredir cezaevinde ve 73 yaşında. Onun yaşında birçok sanık yaş haddinden tahliye edilip tutuksuz yargılanıyor. Konu Nazlı Ilıcak olduğu zaman istisna yapılmayacağını, salı günkü duruşmada yaşı dikkate alınarak onun da tahliye edileceğini umuyorum…"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar